Hozzávalók: 1/2 kg sima liszt, 20 dkg. burgonya, 1 db tojás, 1 csomag szárított élesztő, só.Olaj a sütéshez.
Elkészítése: a burgonyát megtisztítás után kis kockákra vágom, megfőzöm bő sós vízben. Ha megfőtt leszűröm a burgonyalevét külön teszem. A főtt burgonyát jól összetöröm. A burgonya léből kiöntök egy keveset és megfuttatom benne a por élesztőt. A lisztet, burgonyát, tojást , a megfuttatott élesztőt a burgonya lével bedagasztom, ha szükséges még sót teszek bele.Hagyom kicsit még kelni.
Hűtőbe téve tárolható körülbelül 1 hétig. Apránként vagy egyszerre is kisüthetem.Sütés előtt olajos kézzel tépek darabokat a tésztából és kihúzgálom kerek formára majd forró olajban kisütöm.
Ebből az adagból körülbelül 19-20 db lángos lesz.
Nagyon guszta lett!
VálaszTörlésÉva, Te mostanában csupa kedvencemet készíted!! A lángost meg egyenesen imádom!! Nem ééér!
VálaszTörlésHúúúúú! Nagyon guszta! Tegnap este szülinapi meglepetés bulin voltunk a barátainknál.......barátnőmmel mi is vittük a lángost....igaz nem igazán születésnapi étel....de az ünnepelt szereti.
VálaszTörlésFlóra: Köszi!
VálaszTörlésMaria:Mert kedvezni akarok neked!
Te is szoktál olyat ami viszont nekem a kedvencem!
Nagymamis:Köszi! Biztos sikere volt a lángosodnak!
Nagyon jól néz ki, annyira megkívántam!:) Fokhagymás tejföllel, sajttal imádom, még reggelire is képes lennék lángost enni:D
VálaszTörlésNekem is a krumplis lángos a kedvencem:) Jó sok tejföl, sajt, de be tudnék most lakmározni belőle:)
VálaszTörlésCsupa Csoki: Köszi! Fokhagymát is tettünk a tejföl alá!
VálaszTörléstrollanyu: Finom is az biztos!
Nagyon guszta. Tegnap már megfőztem a burgonyát, de nem került sor a lángosra.Ugyanis elutaztak a fiúk, így később készül el. A burgonyából meg pogácsa lesz. Ez a látvány nagyon kívánatos!:))
VálaszTörlés