Oldalak

2012. január 19., csütörtök

Töltött fánk

 Hozzávalók:/ami hozzávalót most leírok abból 12 db lett/ . 28 dkg. liszt, 2-2,5 dl tej, 3 dkg porcukor, 2,5 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1,5 dkg. élesztő, teáskanál rum. vagy  aroma, kevés citromhéj reszelve, keményebb lekvár. 
🌸
Elkészítése: Kevés langyos tejben  az élesztőt  pici  cukorral  kelesztettem . A  margarint a tojás sárgájával  és a porcukorral jól kikavartam hozzá adtam a rumaromát és a reszelt citromhéjat és az egészet a lisztbe öntöttem a megkelt élesztővel együtt majd a langyos tejjel jól bedagasztottam inkább keményebbre. Letakarva a tésztát langyos helyen hagytam kelni 1/2 órát. Félujjnyi vastagra kinyújtottam és a legnagyobb pogácsaszaggatóval  kiszaggattam.  Egy korongra  egy-egy kis darabka lekvárt tettem és másik tésztadarabot ráborítottam a szélén körben  kicsit  rányomkodtam. Ezután ismét hagytam egy órán keresztül pihenni, majd bő, forró olajban, fedő alatt kezdtem el sütni. Megfordítva már fedő nélkül sütöttem meg a másik oldalát. Papírtörlőre  szedtem ki  és még forrón  megszórtam  vaníliás  porcukorral !  
                         Jó étvágyat kívánok !                                      

23 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek! Szép "szalagos" fánkok:) Nekem még sosem sikerült ilyen szép szalagosra. Hátha idén:)

    VálaszTörlés
  2. de nagyon szép!! gyönyörű szalagja van.

    VálaszTörlés
  3. Húúú, gyönyörű szalagosak lettek. Hibátlan!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Juj, de szeretjük a fánkot,jöhet mindenféle. Töltve még nem csináltam, biztos nagyon finom!
    Kedvet kaptam a fánksütéshez!

    VálaszTörlés
  5. Azt hiszem most már nekem is neki kell állni fánkot sütni...:) Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  6. Látom a fánkot mindenki szereti! Csodásan néznek ki!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek lettek:) A fénkot tényleg mindenki szereti és olyan sokféle van. Ez a töltött is szuper.

    VálaszTörlés
  9. Micsoda látvány! Gondolatban elvettem egyet a tányérről....:))

    VálaszTörlés
  10. Judit: Próbálkozzál biztosan fog sikerülni!
    Chef Viki: Köszi!
    Ibcsi: Köszi!
    Barbi: Szerintem is szeretni való! Köszi!
    Petra: Köszi!
    Flóra: Az bizony!
    Márti: Köszi!
    trollanyu: Köszi! Valóban nekem is van legalább 3 receptem de azért hasonlóak egy kicsit!
    RaMary: Köszi! Egészségedre!

    VálaszTörlés
  11. Éva, ezek a fánkok nagyon szépek! Úgy ennék 1-2 darabot vacsira a teámhoz :)

    VálaszTörlés
  12. Megboldogult ifjúkoromban Bécsi fánkot árultam, ezek a fánkok erre az időszakra emlékeztetnek. Gyönyörűek lettek!!

    VálaszTörlés
  13. Kedves Éva!!
    Nagyon csinos lett a blogod!!!
    Szívesen jövök mindig amikor időm engedi,de majd eljön az idő amikor mindenhová odaérek időben!!!

    VálaszTörlés
  14. Csodásan néznek ki ezek a fánkok4 Nagyon meghoztátok a kedvem a fánksütéshez!:) Így még nem is hallottam, ki fogom próbálni, lehet, hogy még ma?! :)

    VálaszTörlés
  15. Tényleg nagyon szép szalagos lett!Még sosem töltöttem fánkot. Amikor sütöm, mindig eltervezem, de aztán csak elfogy a lekvárral a tetején is. :)))

    VálaszTörlés
  16. Bors and Pepper: Köszi! Még van küldök!
    Csiperke: Jó nosztalgiázást! Köszi!
    Mellisina2: Köszi! Gondolom hogy elfoglalt vagy, megvárom azt az időt mikor majd ráérsz !
    Marika:Köszi! Elég sok blogon van most fánk, próbáld ki te is!
    Csilla: Köszi! Általában én is csak külön szoktam lekvárt tenni mellé, de már nagyon régen csináltam így gondoltam retrozok egy kicsit!

    VálaszTörlés
  17. Most már legalább tudom, hogy kell töltött fánkot készíteni :)

    VálaszTörlés
  18. Panna: Örülök hogy segíthettem!

    VálaszTörlés
  19. Ma elkészítettem és elképesztően finom lett, nagyon köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  20. Sviro(Ildi) nagyon örülök hogy ízlett, egészségetekre!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)