Oldalak

2012. január 25., szerda

Zöldbabfőzelék tükörtojás-sültkolbász

 Hozzávalók: a/ főzeléket már beírtam, de  azért  ide írom/   zöldbab,jelen esetben sárga hüvelyű  és mirelit/, kis fej vöröshagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika,só, bors, csípős paprika, tejföl, kevés liszt, kis morzsolt kapor.
Elkészítése: A zsiradékot megforrósítom a kockákra vágott vöröshagymát kissé megpirítom benne, teszek rá pirospaprikát, őrölt borsot   ráöntöm a zöldbabot  megsózom felöntöm kevés vízzel. Mikor már a bab kezd puhulni a tejfölbe 1 evőkanál lisztet elkeverek és ezzel habarom be a babot kevés morzsolt kaprot és csípős paprikát is teszek bele és készre főzöm.
Tükörtojást és sült kolbászt csináltam most hozzá! 
                                Jó étvágyat!                                    

12 megjegyzés:

  1. Klasszikus házias és finom étel, s nem drága.

    VálaszTörlés
  2. Olyan jól néz ki,hogy megkívántam, pedig nem szeretem a zöldbabot.

    VálaszTörlés
  3. Hobbychef: Köszi!
    judit60: Köszi!

    VálaszTörlés
  4. A te főzléked is nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Én fokhagymásan tejfölösen szoktam főzni, de így is biztosan nagyon finom. Már napok óta motoszkál a fejemben, hogy zöldbabfőzeléket kellene főzni, most megadtad az utolsó lökést. Nagyon szeretjük (talán Legkisebbikem nem annyira, de azért Ő is megeszi), valamelyik nap ez lesz ebédre annyira guszta a Tied!

    VálaszTörlés
  6. Jámborné Budai Mónika: Köszi!
    Maria: Fini lehet úgy is fokhagymásan. Köszi!

    VálaszTörlés
  7. Fincsi főzelék, de megenném :)

    VálaszTörlés
  8. Panna:Az bizony, legközelebb gondolok rád!:)

    VálaszTörlés
  9. Elkeszitettem nagyon finom lett :)

    VálaszTörlés
  10. tüncike üdvözöllek! Örülök hogy ízlett, váljon egészségedre!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)