Oldalak

2012. február 20., hétfő

Fahéjas apró fánk

 Hozzávalók:28 dkg. finomliszt, 8 dkg. margarin, 1,5 dl tej, 3 tojássárgája, 3 teáskanál porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, a sütéshez olaj, a tálaláshoz fahéjas porcukor.
😊
Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsoltam majd hozzáadtam  a cukrot, a tojássárgáját meg a sót. Annyi tejjel gyúrtam össze, hogy kemény tésztát kapjak. A tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtottam, majd kicsi  szaggatóval  /likőröspohárral/ kiszaggattam. Bő forró olajban, fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütöttem , lecsöpögtettem és még melegen fahéjas porcukorral megszórtam.    😋
                               Jó étvágyat!                                           

14 megjegyzés:

  1. Most nagyon elfogadnék egy ilyen illatos kis finomságot!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! :)
    Kis édes lettek a fánkjaid. :)

    VálaszTörlés
  3. Milyen egyszerűnek és finomnak látszik! És biztosan az is! :-)

    VálaszTörlés
  4. Éva, most jólesne egy ilyen fini fánkocska:)

    VálaszTörlés
  5. Édeskonyha:Szívesen megkínálnálak csak lennél közelebb?:)
    Okki: Köszi! Finomak!
    teller-cake: Ez így igaz!
    Roza: Szívesen megkínálnálak!
    Jámborné Budai Mónika: Finom íze van! Mónika köszönöm hogy felajánlottad segítségedet!
    Csiperke: Amiért szépen kértél még tudok adni neked is!

    VálaszTörlés
  6. De jó:) Még nem is ettem fahéjjal:)

    VálaszTörlés
  7. Szokás szerint megint nagyon finomat hoztál:)!!

    VálaszTörlés
  8. Ma jobbnál- jobb fánk recepteket látok! :) Nyámi, fahéjjal is nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  9. Kati:Pedig nagyon finom!
    Lilla: Ok vettem a rendelést!
    Maria:Köszi!
    Panna: Mindenkinek a farsang jár az eszébe biztos?:) Finom valóban!

    VálaszTörlés
  10. Fahéjjal,még nem hallottam,biztos nagyon fincsi,egyszer kipróbálom amikor fánkozni fogok legközelebb.

    VálaszTörlés
  11. mellissina2: Legyen szerencséd vele!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)