Oldalak

2012. február 4., szombat

Kolbászoslecsó sültkrumplival

  Hozzávalók: 15 dkg. kolbász/ ez most lecsókolbász/, lecsóhoz: 4 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, zsiradék, fél üveg lecsó/amit előző évben  tettem el/, fűszerek só, bors, pirospaprika, csípős paprika.
Elkészítése: a kolbász héját lehúzom feldarabolom, a vöröshagymát szintén megtisztítás után karikára felvágom. A zsiradékot megforrósítom és bele teszem a vöröshagymát kicsit dinsztelem majd hozzá öntöm a félkész  lecsót a fokhagymát  a fűszereket és   kevés vízzel felöntöm . Nem szoktam sokáig főzni (mivel a télire eltett lecsó amit használok nem igényel sok főzést ) ezután bele teszem a feldarabolt kolbászt  és  összefőzöm .
Nagyon finom rizzsel is, de most sült krumplit csináltam hozzá.
                         Jó étvágyat!                                  

8 megjegyzés:

  1. Szeretjük a lecsót, főleg kolbásszal:) Sült krumplival még nem ettem, de irtó guszta:)

    VálaszTörlés
  2. trollanyu: Egyszer azért próbál ki így krumplit mellé ! Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Finom lehetett a lecsód. Jó hogy feltetted, így eszembe jutott, hogy már milyen rég nem főztem lecsót :) Általában tarhonyával vagy főtt krumplival szoktam csinálni, és persze én is kolbásszal. Így sült krumplival még én sem ettem, de nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  4. Katalin: Tarhonyával is nagyon szeretem, meg rizzsel!

    VálaszTörlés
  5. De szeretem! Végre olvasok már olyant is hogy rajtam kívül más is sültkrumplit tálal melléje.:))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretem így a lecsót sült krumplival!:)

    VálaszTörlés
  7. tücsi: Sokan nem ismerik így , pedig nagyon finom!
    Nelli: Végre hogy te is ismered és szereted!

    VálaszTörlés
  8. Sültkrumplival még most először hallottam a lecsót.
    de egy próbát megér, mert a krumplit ts szeretjük mindenhogyan.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)