Oldalak

2012. február 24., péntek

Rántott- csirkeszárny hagymáskrumplival

Hozzávalók:6 db csirkeszárny, 2 db tojás, liszt, só, prézli, olaj/ krumpli, zsír, hagyma/
Elkészítése: A csirkeszárnyat  megtisztítom a szárnyak hegyét levágom és összehajtom, kicsit legalább 10' főzni szoktam mielőtt bepanírozom.  Szokásos módon  panírozás után forró olajban kisütöm. Hagymás krumplit csináltam hozzá. Héjában megfőzöm a krumplit enyhén sós vízben majd megpucolom és összetöröm,  zsírt forrósítok amiben 1 kisebb fej hagymát felkockázva megdinsztelem és az összetört krumplira öntöm és    elvegyítem benne.
                                      Jó étvágyat!                                        

9 megjegyzés:

  1. Éva, szép lett a csirkeszárny:)

    Szeretnék segíteni a kép feltevésében és feliratozásában, megkeresem az email-címedet és megírom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem, régen sütöttem már, köszönöm az ötletet !!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomat főztél!! Csirkeszárny már jó régen volt, jó hogy eszembe juttattad. A hagymáskrumpli nálunk is nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
  4. A csirkeszárnyat mi is szeretjük, de leginkább ropogósra sütve:) De ez is nagyon finom, főleg hagymás törtkrumplival:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta...:) A hagymás krumpli nagy kedvenc...:)

    VálaszTörlés
  6. De rég ettünk csirkeszárnyat! Olyan guszta, megkívántam:-)
    Ezt a fajta krumplit nagyon szeretjük. Én még pirospaprikát szoktam tenni hozzá.

    VálaszTörlés
  7. Roza: Köszi! Tanulmányoztam amit írtál köszi!
    Ibcsi: Itt az alkalom hogy hétvégén süssél!
    Gizi: Köszi! Örülök mikor emlékeztető kaját csinálok !
    trollanyu:Ez is ropogott, csak lehet hogy még tovább piríthatta volna?:)
    Lilla: Köszi!
    Gerdi: Köszi! Van mikor én is teszek rá egy kis pirospaprikát, de most ilyen lett!

    VálaszTörlés
  8. A hagymás krumpli nálunk is nagy kedvenc ;) Finomat készítettél!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)