Oldalak

2012. február 26., vasárnap

Sült oldalas rizibizivel

Hozzávalók:60 dkg. oldalas,  2-3 cikk  fokhagyma,   1 db vöröshagyma, zsír, só, őrölt bors, csípős paprika.
Elkészítése: Az oldalast felszeleteltem, zsírt megforrósítottam majd a húst bele tettem kicsit megfehéredik  ilyenkor. A megpucolt vöröshagymát karikára vágva  és a  fokhagymát    ráteszem a húsra borsozom sózom és vizet öntök rá fedő alatt főzöm. Mikor  a hús  már kezd puhulni a fedőt leveszem  csípős paprikát szórok rá és   bőven  teszek zsírt hozzá,  ilyenkor a víz elpárolok és zsírjára pirul le a hús.
Rizibizit készítettem hozzá: kicsit megpirítom a rizst dupla mennyiségű vizet öntök rá  teszek hozzá ételízesítőt kicsit főzöm, majd letakarom tűzről lehúzom és hagyom hogy a párában puhuljon meg a rizs.Külön főztem most ki a borsót majd összekevertem.
                                Jó étvágyat!                                            

15 megjegyzés:

  1. Hmm, finom, a zöldborsó helyett az én adagomba kukorica kerülne...:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt az adagot így ahogy van kérem szépen!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Éva!
    Nem tudom megtelt-e a e-mail fiókod, mert mindig visszajön a levelem a muffinos játékkal kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  4. Az enyémbe meg zöldborsó, kukorica és sárgarépa is:))

    VálaszTörlés
  5. Lilla: Akkor én is úgy enném jó?
    Csiperke: Már kihűlt nagyon, de holnap melegítek !
    Mrita:Köszi! Nem tudom miért nem jön át az email már többen elküldték, de linkeld be a játékhoz és majd a fotót leveszem a blogodról.
    Roza: Úgy fogom neked csinálni megigérem!

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon bejönne ez a finom fogás!!

    VálaszTörlés
  7. Nem igazán szoktam oldalast sütni, de otthon anyukám sokat készített:) Nekem jó lenne így, ahogy van:)

    VálaszTörlés
  8. Ma én is oldalast sütöttem,szintén rizzsel.

    VálaszTörlés
  9. Maria: Köszi!
    trollanyu:Legközelebb gondolok rád és szólok!
    mellissina2: Finom is az!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon guszta és finom. Én nagyon szeretem, és ha van mellé almapaprika, vagy koviubi, akkor minden mennyiségben jöhetne.....

    VálaszTörlés
  11. Katalin: Bizony az volt, sőt még ma is ez volt az ebédünk!
    tücsi:Köszi! Nekünk vegyes csípős savanyúságunk volt hozzá finom volt!

    VálaszTörlés
  12. Szuper! Anya vasárnapi ebédjeit juttatja az eszembe :) Bár neki a zöldséges rizse a világbajnok ;)

    VálaszTörlés
  13. Panna: Azt én nem is tudnám még ha akarnám sem túlszárnyalni ez így helyes!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)