Oldalak

2012. március 8., csütörtök

Isli karikák

   Hozzávalók: 10 dkg. liszt, 5 dkg. darált dió, 7,5 dkg. margarin, 2,5 dkg. cukor, reszelt citromhéj, pár csepp citromlé. Lekvár  , tortabevonó.  
🌺🌺
Elkészítése: A tésztához valókat gyorsan összedolgoztam  és fél órára a hűtőbe tettem. Ezután  a tésztát  lisztes deszkán kinyújtottam  1/2 cm vastagságúra.  Kerek kiszúróval  kiszaggattam . A sütőt előmelegítettem  200 fokon 15'  alatt készre sült. Mikor kihűlt  lekvárral  megkentem  és kettesével  összepakoltam . A  tortabevonót  2 evőkanál olajjal gőz fölött megolvasztottam és a süteményt villára pakolva  az edény fölött  leöntöttem a csokival.
(Ez amit leírtam hozzávalókat csak fél adag ebből lett 13 db !)
Jó étvágyat kívánok !

                                                                               

27 megjegyzés:

  1. Húha,ez túl jól néz ki,éppen fogyókúrát tartok,de virtuálisan befalom az egészet!Imádom!Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Ahhhhhhhhhhh, de imádom!!!

    Szépek lettek a kis drágák :-)

    VálaszTörlés
  3. Érdekes az elnevezése, én csak islernek hívom, így ismerem, de imádom, nekem is van egy jó kis receptem és mindig azt használom. Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Jaj de jó kis süti :) pontosan ilyet én is szoktam csinálni, csak sokkal nagyobb adagot :) Nálunk 13 fél perc alatt elfogyna.

    VálaszTörlés
  5. Hú de jól néznek ki! Nem vagyok isler rajongó, de azért most bevállalnék egyet-kettőt!!

    VálaszTörlés
  6. Th E.Art: Vigyázzál meg ne ártson?:)
    Chef Viki:Köszi!
    Lilla: Receptes könyvből néztem ki ezt a receptet, kétszer néztem meg mert nekem is furcsa volt a neve és már a múltkor pórul jártam. Köszi!
    Édeskonyha:Köszi! Ahol nagy család van biztos hogy kevés ez a mennyiség!
    Csiperke: Köszi! Szívesen adnék azt tudod?

    VálaszTörlés
  7. Nagyon-nagyon szeretem! Képzeld még sosem készítettem, csak cukrászdában veszek hébe-hóba. Pedig biztos párja sincs a saját készítésűnek! :)

    VálaszTörlés
  8. Imádom!!! Nekem is u.így van írva a neve az egyik Horváth Ilona könyvemben, hogy isli fánk... Viszont u.azt írhatom, mint Barbi, valahogy még soha nem sütöttem itthon, nem is tudom, miért??? :)
    Nagyon szépek a kis süteményeid. :)

    VálaszTörlés
  9. Milyen csodaszépek! És hogy szeretem ...:)))

    VálaszTörlés
  10. Jól tudott Éva Ő tényleg isli fánk.
    Kinézetre hasonlít az islerhez,de az isler tésztájába nem teszünk diót.
    Hagyományos linzer tésztából készül.
    Cukrász vizsgán hasonlósága miatt nagy buktató ám!!

    Nagyon szépek lettek ügyes vagy:))

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem!!! Dió helyett, én már mogyoróval is megsütöttem, és azzal még finomabb. Most szívesen eltüntetném egymás után arról a tányérról.:)

    VálaszTörlés
  12. Barbi: Ezen csodálkozom hogy még ilyet nem csináltál? Olyan süteményeket tudsz sütni mint egy cukrász, ez pedig nagyon egyszerü.
    Gabriella: Köszi!
    RaMary: Köszi!
    Jámborné Budai Mónika: Köszi!
    Gizi:Mogyorót annyira nem használok, de eltudom képzelni hogy mennyire finom lehet ! Azt el is hiszem!:)

    VálaszTörlés
  13. Látom még sütivel is készültél Nőnapra!
    Nagyon kívánatosak, szép fényesek.
    Úgy belekostolnék, de most azonnal.

    VálaszTörlés
  14. Anyukám islert szokott sütni, az is hasonló, de azért nem ilyen:)
    Nagyon szépek:)

    VálaszTörlés
  15. Gyönyörűen néznek ki! Ez az adag nekünk is pont elég lenne egyszerre:) És milyen egyszerű!

    VálaszTörlés
  16. Nagyon szeretem az islert! Ez nem az - ahogy olvasom -, de az íze olyan lehet, nem? Kipróbálom, ha puha és vékony a tésztája és persze dupla adagból!:))) Az sem mindegy, milyen lekvár van benne.., talán ribizli, vagy málna? Sokfélét ettem már cukrászdait, egy csomó rossz is volt benne! Főleg a száraz, vastag tészta tud elrettenteni!

    VálaszTörlés
  17. A lényeg, hogy a Tiéd nagyon mutatós :)
    Bár, a sok infó után, kissé összezavaródtam! Nálunk az isler tésztájába dió van, és lekvár helyett csokikrém, a tetején csokimáz! ki érti ezt?

    VálaszTörlés
  18. Csodaszépek lettek, küldhetnél belőle :)) most nagyon jól esne.
    Nekem is pont ilyen üvegtálam van :)

    VálaszTörlés
  19. Most már legalább tudom a különbséget. Én mondjuk tényleg dió nélkül szoktam készíteni, de nekem majdnem teljesen mindegy mi a neve, mert eszméletlenül szeretem...:)

    VálaszTörlés
  20. A nagymamám is mindig ezt a diós változatot sütötte, bármennyit meg tudtam enni belőle mert piciket gyártott, olyan 2,5 cm átmérővel...

    VálaszTörlés
  21. Juci: Köszi! Ha közelebb lennél megkínálnálak!
    Kati: Szerintem is lehet ezt is mint mindent különböző féle képpen készíteni. Köszi!
    Tiffanylda: Általában én eddig csak linzert sütöttem, ezt most próbáltam ki először de nagyon finom vékonyra nyújtottam de lehet hogy a benne lévő dió és a lekvártól de nagyon finom puha, szeder-málna lekvárt tettem bele.Próbáld ki nagyon finom! Most kettőnknek elég ez a fél adag de ha a gyerekek itthon lesznek majd megsütöm az egész adaggal!
    Márti: Köszi! Ebbe is van dió és szerintem is lehet akár csokikrémet is tenni bele!
    Katalin: Köszi!Szívesen küldenék csak nem tudom a pontos címet?:)
    Lilla:Szerintem ha dió nélkül csinálod az olyan mint a linzer. A lényeg hogy finom legyen és hogy szeressed!

    VálaszTörlés
  22. teller-cake:Pont az volt nekem is az eszembe hogy legközelebb apróbbat csinálok, most elmentem megmérni ezek 5 cm. lettek.El is hiszem hogy a kicsik jó hamar elfogytak amit nagyid készített!

    VálaszTörlés
  23. Nagyon szép lett a bevonatuk! Imádom ezt a sütit, a nagyikám tudta szuper finoman csinálni. Biztosan a tiéd is olyan. :)))

    VálaszTörlés
  24. A tortabevonóhoz mindig vajat teszek, ha nem magam készítem. De szép egyenletesen bevonta a máz a korongokat.

    VálaszTörlés
  25. Petra: Köszi! Megtiszteltetés ha nagyikád sütijéhez hasonlítod ! Finom volt az biztos!
    Vicuska:Általában én olajat szoktam 2 evőkanállal. Köszi!

    VálaszTörlés
  26. Tényleg szépek lettek, mi sem szoktunk itthon csinálni..

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)