Elkészítése: Karfiolt szétszedem rózsáira átmosom és kevés sót téve a vízben kicsit megfőzöm. Ezután szokásos módon liszt- tojás- prézli-be mártva forró olajban megsütöm. Hozzá sült krumplit készítettem és meggybefőttet tettem mellé.
Megjegyzés:Amikor karfiolt rántok általában abban a vízben amiben főztem pár darab karfiol rózsát szétvágok zöldséget teszek bele / ha nincs jó a leveskocka is, vagy ételízesítőt/ gyenge petrezselymes rántást teszek rá nokedlit szaggatok bele és egy finom levesünk lesz így!
Jó étvágyat!
Már annyirszor akartam karfiolt venni, mert olyan régen készítettem vele bármit, de most végre, hogy Nálad láttam, felírom a bevásárlólistámra.
VálaszTörlésEz vega és böjti ételnek is elmegy, s az adag méretét nézve fogyozóknak is kiválló. A fözőlét én is szoktam hasznosítani. Nem csak a spórolás miatt, de vétek azt a finom lét kiönteni.
VálaszTörlésLilla: Látod emlékeztető vagyok!
VálaszTörlésHobbychef: Azért előtte egy kis levest is ettünk.:) Nagyon finom tud lenni ez a leves !
Nekem a karfiolhoz évtizedekkel ezelőtt odakívánkozott ízben a fokhagyma, ezért bárhogyan készítem, mindig kerül azóta a főzővízbe. Jót tesz vele :) Jó ötlet felhasználni a főzőlét levesként, hiszen annyi minden belefő, pár rózsát akár benne is felejthet az ember...
VálaszTörlésDe jó, hogy mindent hasznosítasz ;) A rántott karfiolt én is szeretem :)
VálaszTörlésVicuska: Fokhagymát nem szoktam bele tenni, de biztos hogy jó lehet a karfiol rózsákból szoktam párat benne hagyni!
VálaszTörlésPanna: Nagyon finom leves van belőle!