Hozzávalók: / próba-szerencse alapon csak fél adagból azt írom le/ 30 dkg. liszt, 1/2 tk. só, 1 ek. cukor, 3 ek. olaj, 1,5 dl tej, 1,5 dkg. élesztő 1 tojás /úgy hogy felvertem és csak a felét tettem a tésztába a másik felével megkentem. Töltelék: 3 ek. darált dió, 1,5 ek. cukor, reszelt citromhéj, mk.fahéj, baracklekvár.
*
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben megkelesztettem majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam. Letakarva hagytam hogy kelni. Ezután átgyúrtam a tésztát és keskeny hosszúkás formára nyújtottam ki. Lekvárral megkentem és rászórtam az előzőleg összekevert dió-fahéj-cukor -citromhéj keveréket. Felgöngyöltem mint a bejglit és trapéz alakra felvagdaltam a tésztát. Ezután egy fakanál nyelét a tészta közepére nyomtam./ Szerintem ez volt a hibám hogy nem nagyon nyomhattam bele a fakanalat, mert mikor megsült szinte eltűnt és a pillangót sem tudtam felfedezni sehol!:-)) Biztos kirepült az ablakon? A sütemény nagyon finom ! Köszi!Ui: Ezt már kenyérnél is tapasztaltam hogy nem kellően nyomom rá akár a kést, akár a fakanalat és a tészta kelése közben eltűnik, legközelebb alaposan rányomom az biztos !
Jó étvágyat!
Pillangó ide vagy oda így is nagyon szép lett!!!
VálaszTörlésLimara receptjeit,imádom,mert mindig nagyon finom az ízük.
Nagyon tetszik a retro és a pillangó is...:)
VálaszTörlésHa el is repült a pillangó :), attól még nagyon szép lett, és biztos finom is!
VálaszTörlésJámborné Budai Mónika: Köszi! Az biztos hogy nagyon sok finomság van a blogján. Párat már próbáltam.
VálaszTörlésLilla: Köszi!
Katalin: Köszi! Nagyon finom!
Hú, ez nagyon tetszik! még ha nem is pillangóra sikerült :)
VálaszTörlésLáttam Limaránál is, a lényeg az ízén van szerintem:)
VálaszTörlésMárti: Köszi!
VálaszTörlésKati: Most én is azt mondom!:)