Elkészítése: Előző nap beáztattam a babot. A vöröshagymát apró kockákra fölvágtam , a szalonnát fölszeleteltem( volt még külön is egy darabka szalonnabőr). A szalonnát kisütöttem még tettem hozzá kevés zsírt majd hozzá tettem a vöröshagymát kicsit dinszteltem ezután szórtam rá pirospaprikát , borsot, csípős paprikát,fokhagymát, sót és ráöntöttem a babot annyi vízzel hogy jól ellepje és bele tettem a szalonnabőrt is. Mikor már kezdett puhulni a bab vékony rántást tettem rá majd külön edénybe kevés vöröshagymát dinszteltem ismét és ebbe tettem a földarabolt zöldpaprikát és paradicsomot kicsit fűszereztem és hozzá öntöttem a babhoz/azért teszem ezt külön mert így nem fő annyira szét a paprika-paradicsom/ ekkor tettem bele a kolbászt és összekevertem majd hozzá öntöttem az előzőleg megmosott gerslit. Hagytam még kevés ideig főni, majd lezártam alatta a lángot és lefedtem (Előzőleg már készítettem, akkor bablevest turbóztam fől sóletnek most céltudatosan sóletet szerettem volna csinálni és nagyon finom lett!)
Jó étvágyat!
Érdekes babos étel, nem készítettem még soha, de biztos finom, hasonló lehet a bableveshez, azt pedig nagyon szeretjük.
VálaszTörlésEz bizony nagyon finom, laktató étel!!!
VálaszTörlésÉn sem ismerem, de nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésÍgy még én sem készítettem, de nagyon finom lehet.
VálaszTörlésKati: Igen hasonló csak sűrűbb nagyon finom!
VálaszTörlésVicuska: Köszi!
Angi Angéla: Köszi!
Panna: Te sem ismered? Nagyon finom!
Katalin: Nagyon finom megérné egyszer kipróbálnod! Csodálom hogy ennyien nem ismeritek?
a sóletnek ezt a variációját még én sem készítettem el
VálaszTörléscameron: Üdvözöllek! Pedig nagyon finom így!
VálaszTörlésÉn sem ismerem :D
VálaszTörlésDe rég ettem már ilyet... pedig hogy mennyire szeretem! :) Guszta!
VálaszTörlésPanna: Itt az ideje hogy megismerkedjél vele!
VálaszTörlésAmi: Végre valaki aki ismeri! Köszi!