Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 2 evőkanál porcukor(nyírfacukor) sima porcukor is jó, 1 ek. méz, 1 citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só.
🍋
Elkészítése: A citromlevet a cukorral , mézzel pici sóval jól kikevertem majd hozzáadtam a citromhéjat is. Addig kell keverni még a cukor egészen feloldódik . A tojásfehérjét kemény habbá vertem ezután apránként hozzá kevertem a citromos-cukor keveréket. Az egészet kemény habbá felvertem és tálba téve mélyhűtőbe pakoltam.2-3 óra eltelte után már lehetett kehelybe pakolni és csoki öntetet csurgattam rá. Nagyon finom citromfagyi jellegű , nyári forró napokon nagyon jól fog hűsíteni!
Sok sikert az elkészítéséhez!
Ebben a melegben pont jól jönne! Nagyon szeretem a citromos dolgokat, remek ötlet!
VálaszTörlésEz nagyon jó! Hidegben is elcsúszna:)
VálaszTörlésFincsi lehet! Kaphatok egy gombócot? ;)
VálaszTörlésMárti: Attól félek hogy ebben a melegben elolvadna mire oda érnék?:-)
VálaszTörlésEmi: Köszi! Felétek hideg van?
Édeskonyha: Nagyon finom.Amiért szépen kérted, de csak egy gombócot !:-))
Citrom, hideg, mi kell még ebben a melegben? Bár mára szerencsére alábbhagyott...
VálaszTörlésFagyiban a citromos a kedvencem, ez is nagyon szuper:) Kánikulára tökéletes.
VálaszTörlésGerdi: Igen én is így gondolom!Mifelénk még elég meleg van.
VálaszTörléstrollanyu:Köszi!
Ezekben a melegekben különösen jól jöhetett :)
VálaszTörlésPanna: Nagyon finom volt, biztos hogy nyáron is elkészítem még párszor!
VálaszTörlés