Oldalak

2012. május 4., péntek

Fagyasztott citromhab🍋

                                                                                     
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 2 evőkanál porcukor(nyírfacukor) sima porcukor is jó, 1 ek. méz, 1 citrom leve és reszelt héja, csipetnyi só.
🍋
Elkészítése: A citromlevet a cukorral , mézzel pici sóval jól kikevertem majd hozzáadtam a citromhéjat is. Addig kell keverni még a cukor egészen feloldódik . A tojásfehérjét  kemény habbá vertem ezután apránként hozzá kevertem a citromos-cukor keveréket. Az egészet kemény habbá felvertem és tálba téve mélyhűtőbe pakoltam.2-3 óra  eltelte után már lehetett kehelybe pakolni és csoki öntetet  csurgattam rá. Nagyon finom  citromfagyi jellegű , nyári forró napokon nagyon jól fog hűsíteni!
Sok sikert az elkészítéséhez!

9 megjegyzés:

  1. Ebben a melegben pont jól jönne! Nagyon szeretem a citromos dolgokat, remek ötlet!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó! Hidegben is elcsúszna:)

    VálaszTörlés
  3. Fincsi lehet! Kaphatok egy gombócot? ;)

    VálaszTörlés
  4. Márti: Attól félek hogy ebben a melegben elolvadna mire oda érnék?:-)
    Emi: Köszi! Felétek hideg van?
    Édeskonyha: Nagyon finom.Amiért szépen kérted, de csak egy gombócot !:-))

    VálaszTörlés
  5. Citrom, hideg, mi kell még ebben a melegben? Bár mára szerencsére alábbhagyott...

    VálaszTörlés
  6. Fagyiban a citromos a kedvencem, ez is nagyon szuper:) Kánikulára tökéletes.

    VálaszTörlés
  7. Gerdi: Igen én is így gondolom!Mifelénk még elég meleg van.
    trollanyu:Köszi!

    VálaszTörlés
  8. Ezekben a melegekben különösen jól jöhetett :)

    VálaszTörlés
  9. Panna: Nagyon finom volt, biztos hogy nyáron is elkészítem még párszor!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)