Hozzávalók: 2-3 db krumpli, 1 dkg. élesztő,1 tojás,kb 1 dl tej, só, finomliszt és Nature Cookta gesztenyeliszt vegyesen / a teljes mennyiség lehet finomliszt/a mennyiség kb.30 dkg volt összesen . Olaj, porXukor(nyírfacukor), bármilyen lekvár.
Elkészítése: enyhén sós vízben megfőztem a krumplit majd összetörtem hagytam kihűlni. Az élesztőt kevés tejben megfuttattam , a lisztkeverékbe öntöttem amihez hozzá tettem az összetört krumplit a tojást és jól bedagasztottam a tésztát. Mikor duplájára megnőtt az edényből kiöntöttem kicsit átgyúrtam hosszúkás formára alakítottam és késsel darabokat vágtam le . Megsodortam a tésztát és kerek formára alakítottam amit forró olajban kisütöttem, mint a fánkot /először fedővel majd megfordítva fedő nélkül/. vaníliás porcukorral (nyírfacukor) megszórtam . Sárgabaracklekvárral vagy bármilyen lekvárral nagyon finom.
Tipp:Ha megmarad köretből krumpli akkor is gyakran készítem ezt a perecet !
Jó étvágyat!
Nagyon fincsi lehet!! Jó ötlet a perec forma!
VálaszTörlésFinom lehet, szeretném :)
VálaszTörlésLátom használod az ajándék alapanyagokat:) Ez is finom lehet, főleg így egészségesebben.
VálaszTörlésNagyon klasz perecet sütöttél,külemre nagyon szépek.Az íze milyen ? Lehet érezni a gesztenyelisztet?
VálaszTörlésMaria:Finom volt! Köszi!
VálaszTörlésVikvi: Szívesen megkínálnálak, gyere!
Kati: Igen, nagyon finom lett!
Jámborné Budai Mónika: Köszi! Nagyon finom puha, egyáltalán nem lehet érezni annyi a különbség hogy nem teljesen világos a tészta színe.
Nem hallottam még ilyesmiről... de biztos, hogy fincsi. Jöhet is hozzám... :P
VálaszTörlésHű, egyre egészségesebbeket főzöl!
VálaszTörlésGabriella: Szóljál hogy mikor és akkor küldöm!
VálaszTörlésPanna: Szerintem addig még tart az ajándékom!