Hozzávalók: 15 dkg. cukor, 0,5 dl víz, 2 ek. méz, 10 g zselatin, csipet só, ízlés szerint aroma
Elkészítése: a cukrot vízzel, mézzel és a csipet sóval feltettem főni , közben kavargattam.Forrástól számítva még vagy 3-4 percig főztem. A zselatint 3 ek vízzel elkevertem ebbe tettem bele a vanília aromát és hagytam állni . Levettem a tűzhelyről a cukros szirupot először egy keveset öntöttem a zselatinhoz amit robotgéppel vertem majd a többit is hozzáadva alaposan felvertem egészen addig még nem lett fehéres sűrű nyulos az anyag. Ekkor egy tálcát vékonyan kiolajoztam és ebbe öntöttem bele és hűtőbe tettem. Legalább 3-4 óra kell a dermedésig. Ezután porcukros tálcára borítottam ki és ollóval vágtam darabkákat aminek egy részét porcukorban, ill. kókuszreszelékben forgattam meg. Legközelebb, mandula vagy rum aromával fogom ízesíteni. Nagyon finom és ebből lehet csokival bevonva pálcát beleszúrva nyalókát is csinálni!
Jó étvágyat!
És itt is van a házi pillecukor:) Ilyen egyszerű? Imádom a boltit is és szívesen megkóstolnám. Kedvet kaptam hozzá!
VálaszTörlésFantasztikus, nem is tudtam, hogy ilyet lehet csinálni házilag? ügyes vagy! :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Mi is nagyon szeretjük :)
VálaszTörlésMinden van itthon hozzá, és szerintem a gyerekeim nagyon élveznék elkészíteni, szóval hétvégén nekiállunk. Köszi a receptet!
VálaszTörlésGyerekkoromban imádtam! :)
VálaszTörlésEmi: A gyerekeim szerették kicsi korukban.Egy kedves emlékem van erről, mikor valamilyen alkalomra nekem vettek pillecukrot,mert ők nagyon szerették!:-))
VálaszTörlésteller-cake: Köszi!
Dominika:Akkor próbáld ki nagyon finom akár szörpöt is tehetsz bele ízesítőnek persze csak keveset.
Gabriella: Finom, a lányaim szerették nagyon. Ha jönnek majd haza 2 hét múlva,fogok megint csinálni nosztalgiából nekik!
De szuper! Ezt ki kell próbálnom!
VálaszTörlésHát te Éva nagyon ügyes vagy:) Szerintem az unokád nagyon fogja szeretni a házi pillecukrot:)
VálaszTörlésSzuper,igazi gyerekcsemege:) nálunk ez pillanatok alatt elfogyna, ezért nem is készítek inkább.
VálaszTörlésÜgyes vagy! Egyszer próbálkoztam vele, nagyon elrontottam. Azóta nem mertem :)
VálaszTörlésMég nem ettem, vagy nem tudom, hogy azt ettem, mert ha jól tudom ez régi édesség,talán gyerekkoromból. De majd megcsinálom.♥
VálaszTörlésBors and Pepper:Köszi, majd egyszer próbáld ki finom!
VálaszTörlésKati: Köszi! Most ezt nem tudja megkóstolni, de ha jönnek legközelebb biztos megcsinálom neki és a lányaimnak mert mikor kicsik voltak nagyon szerették!
trollanyu: Köszi! Milyen vagy? Akkor csináljál többet!
Panna: Köszi! Ilyen volt az a recept is?
Lívia: Igen jó régen volt ez , de még a mai napig is lehet boltban is kapni!
Szerintem én valamit elrontottam az arányoknál azért nem sikerült :) Majd egyszer megpróbálom ezzel a recepttel is :)
VálaszTörlésÉva, kitaláltad a gondolatomat, mert hogy tettem bele bodzaszörpöt. :-)) Te meddig verted robotgéppel? Nekem első nekifutásra nem sikerült, igaz, kicsit csaltam a recepttel, de hiába vertem sokáig, csak a teteje lett fehér habos, az alja maradt sárga szirup.
VálaszTörlésViszont nagyon szeretném, ha sikerülne, és meg fogom csinálni még egyszer az általad közöld recept szerint.
Panna: Biztos valami olyan hiba lehetett!
VálaszTörlésDominika:Szerintem csak ilyen arányokkal csináljad, és csak pici szinezéket tegyél bele, én is csak vagy két cseppet tettem az aromából és kb. 10' vertem.
Jól sikerült a pillecukrod! Én is szoktam csinálni. Céklával, meggylével, kakaóporral szépen lehet színezni. Egyszer meg víz helyett ouzót(ánizspálinka) tettem, hát az nagyon kellemes, különleges ízű lett.
VálaszTörlés