Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 1 tk. só, 1 mk. sütőpor, 1 db tojás, 1 dl tejföl. Tészta kenéséhez és szórásához: 1 db tojás , szezámmag, köménymag-só.
🌸
Elkészítése: A lisztet elmorzsoltam a margarinnal majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrtam. Kinyújtottam a tésztát kb. 3 mm. vastagra és különböző kiszúrókat használva kiszaggattam. Megkentem a tésztát felvert tojással megszórtam szezámmaggal ill. köménymag-só keverékével. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon szeretem, jó aprólékos kis munka ! De szép nagyon!
VálaszTörlésFinom ropogtatni való lehet :)
VálaszTörlésKlassz recept:) Szerintem én csak rudakat vagy kis kockákat készítettem volna, de nagyon aranyosak ezek a formák:)
VálaszTörlésNagyon jó kis recept, tetszik!
VálaszTörlésSzuper rágcsa :) Jobb, mint a boltiak :)
VálaszTörlésPanna: Ez valóban nagyon fincsi a lányaimnak is ízlett, az unokám ezt nem értékelte!:-)
VálaszTörlés