Oldalak

2012. június 19., kedd

Zöldbableves

Hozzávalók: 1/2 kg. zöldbab, kevés kapor, 1 doboz tejföl, 1 ek. liszt, rántáshoz: kevés olaj, liszt,  pirospaprika, őrölt bors, só.
💢
Elkészítése:A babot megpucoltam feldaraboltam  megmostam. Fazékba tettem felöntöttem bőven vízzel , sót és kevés kaprot tettem hozzá. Mikor már kezdett puhulni  a bab akkor rántást tettem rá majd a tejfölbe elkevertem 1 ek. lisztet és ezzel habartam be.
 Mikor ilyen  nagy meleg van nincs is ennél jobb, mint egy  kis tál  jól   lehűtött bableves!
Jó étvágyat!
                                                     ***  ***  ***  ***  ***

Szeretettel köszöntelek  Simone Templar és Hani  akik az elmúlt  héten csatlakoztatok a blogomat látogatók táborába !
                                                                         

17 megjegyzés:

  1. Imádom! A múlthéten már én is csináltam, én kapor helyett petrezselymet szoktam tenni bele, de így is biztos finom!

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom, én fokhagymát szoktam bele tenni, de kaprosan-fokhagymásan is próbáltam már, és úgy is isteni volt!

    VálaszTörlés
  3. Nincs is ennél finomabb ilyenkor! :)

    VálaszTörlés
  4. Jó lehetett ebben a nagy melegben. Hidegen még nem ettem, és kaprosan sem, de finom lehet így is.

    VálaszTörlés
  5. Én is nagyon szeretem.
    Lehetnél a szomszédom és csak átkellene mennem egy falatért:))

    VálaszTörlés
  6. Imádjuk mi is:) Kaporral még sosem főztem, csak petrelyemmel, de a kaprot is szeretem. Jó sok tejföllel nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  7. Márti: Eddig én semmit nem tettem bele, csak most próbáltam ki kaporral ami nagyon finom.Legközelebb kipróbálom petrezselyemmel is biztos finom az is!
    Erika: Úgy látom lesz zöldbablevest imádók klubja is ?:-)
    Maria: Látod még azt fokhagymát nem tettem bele pedig szeretem, biztos finom volt?
    Vicuska: Nagyon finom jól lehűtve!
    Katalin: Volt már úgy hogy a hűtőből ahogy kivettük egy kicsit hagytuk mert nagyon hideg volt és úgy ettük nagyon finom!
    Jámborné Budai Mónika: Látod milyen jó lenne , biztos hogy adnék . Én pedig járnék hozzád tortadíszités továbbképzésre!:-)
    trollanyu: Most először főztem kaporral finom, petrezselymet majd kipróbálom legközelebb. A tejföl lényeges az biztos!

    VálaszTörlés
  8. Kaporral, még én sem csináltam, de ki fogom próbálni! Szeretem a kapor ízét és illatát!:))

    VálaszTörlés
  9. Én a hagymát hiányolom ebből a levesből. Kaprosan még én sem készítettem, de ami késik az nem múlik .Igaz?

    VálaszTörlés
  10. Tökéletes!:) Nálunk ma zöldbab főzelék volt, így holnap nem jöhetek elő ezzel a recepttel, pedig megcsinálnám! Majd legközelebb.

    VálaszTörlés
  11. ls a virágaid!! álomszépek!

    VálaszTörlés
  12. De jól jönne most egy tányérkával, nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés
  13. Adrienn: Ha szereted a kaprot próbáld ki!
    Juci: Hagymát nem teszek bele az való igaz.Úgy még nem ettem zöldbablevest.De finom lehet akár úgy is.
    Tiffanylda:Ráunna a családod a babra, majd a jövő héten!:-)
    m.k.: Köszi!
    Vikvi: Most már jó hideg is, akkor küldhetem?:-)

    VálaszTörlés
  14. Imádom, nálunk ma készült :) jó sok kaporral és kis tárkonnyal.

    VálaszTörlés
  15. Nálunk még nincs a kertben zöldbab, de kaptam zsenge karalábét :) Most készült el a levesem :)

    VálaszTörlés
  16. Vicuska: Tárkonyt nem szoktam nagyon használni érdekes, pedig van a fűszereim közt.Majd egyszer teszek bele azt is!
    Panna: Karalábélevest még nem készítettem pedig finom lehet az is!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)