💢
Elkészítése:A babot megpucoltam feldaraboltam megmostam. Fazékba tettem felöntöttem bőven vízzel , sót és kevés kaprot tettem hozzá. Mikor már kezdett puhulni a bab akkor rántást tettem rá majd a tejfölbe elkevertem 1 ek. lisztet és ezzel habartam be.Mikor ilyen nagy meleg van nincs is ennél jobb, mint egy kis tál jól lehűtött bableves!
Jó étvágyat!
*** *** *** *** ***Szeretettel köszöntelek Simone Templar és Hani akik az elmúlt héten csatlakoztatok a blogomat látogatók táborába !
Imádom! A múlthéten már én is csináltam, én kapor helyett petrezselymet szoktam tenni bele, de így is biztos finom!
VálaszTörlésÉn is imádom!:)
VálaszTörlésÉn is imádom, én fokhagymát szoktam bele tenni, de kaprosan-fokhagymásan is próbáltam már, és úgy is isteni volt!
VálaszTörlésNincs is ennél finomabb ilyenkor! :)
VálaszTörlésJó lehetett ebben a nagy melegben. Hidegen még nem ettem, és kaprosan sem, de finom lehet így is.
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem.
VálaszTörlésLehetnél a szomszédom és csak átkellene mennem egy falatért:))
Imádjuk mi is:) Kaporral még sosem főztem, csak petrelyemmel, de a kaprot is szeretem. Jó sok tejföllel nagyon finom:)
VálaszTörlésMárti: Eddig én semmit nem tettem bele, csak most próbáltam ki kaporral ami nagyon finom.Legközelebb kipróbálom petrezselyemmel is biztos finom az is!
VálaszTörlésErika: Úgy látom lesz zöldbablevest imádók klubja is ?:-)
Maria: Látod még azt fokhagymát nem tettem bele pedig szeretem, biztos finom volt?
Vicuska: Nagyon finom jól lehűtve!
Katalin: Volt már úgy hogy a hűtőből ahogy kivettük egy kicsit hagytuk mert nagyon hideg volt és úgy ettük nagyon finom!
Jámborné Budai Mónika: Látod milyen jó lenne , biztos hogy adnék . Én pedig járnék hozzád tortadíszités továbbképzésre!:-)
trollanyu: Most először főztem kaporral finom, petrezselymet majd kipróbálom legközelebb. A tejföl lényeges az biztos!
Kaporral, még én sem csináltam, de ki fogom próbálni! Szeretem a kapor ízét és illatát!:))
VálaszTörlésÉn a hagymát hiányolom ebből a levesből. Kaprosan még én sem készítettem, de ami késik az nem múlik .Igaz?
VálaszTörlésTökéletes!:) Nálunk ma zöldbab főzelék volt, így holnap nem jöhetek elő ezzel a recepttel, pedig megcsinálnám! Majd legközelebb.
VálaszTörlésls a virágaid!! álomszépek!
VálaszTörlésDe jól jönne most egy tányérkával, nagyon szeretem :)
VálaszTörlésAdrienn: Ha szereted a kaprot próbáld ki!
VálaszTörlésJuci: Hagymát nem teszek bele az való igaz.Úgy még nem ettem zöldbablevest.De finom lehet akár úgy is.
Tiffanylda:Ráunna a családod a babra, majd a jövő héten!:-)
m.k.: Köszi!
Vikvi: Most már jó hideg is, akkor küldhetem?:-)
Imádom, nálunk ma készült :) jó sok kaporral és kis tárkonnyal.
VálaszTörlésNálunk még nincs a kertben zöldbab, de kaptam zsenge karalábét :) Most készült el a levesem :)
VálaszTörlésVicuska: Tárkonyt nem szoktam nagyon használni érdekes, pedig van a fűszereim közt.Majd egyszer teszek bele azt is!
VálaszTörlésPanna: Karalábélevest még nem készítettem pedig finom lehet az is!