Hozzávalók: 5 db csirkemáj, 10 dkg. bacon szalonna, kb.12 szem aszalt szilva , 3 ek. olaj, őrölt bors.
Elkészítése: A májat hártyáitól megtisztítottam ketté vettem leöblítettem majd megtöröltem szárazra. A bacont is kettévágtam és a darabka májakat ebbe beletekertem és kissé beborsoztam. A szilvát edénybe pakoltam annyi vizet öntöttem rá hogy ellepje és felforraltam majd leöntöttem a levét hagytam kihűlni a szilvát. Ezután kis pálcikákra felhúztam a bacon szalonnába tekert májat a szilvával felváltva. Egy nagyobb edénybe öntöttem az olajat felforrósítottam és ebbe pakoltam bele a nyársakat. Lefedtem majd időnként óvatosan a fedőt levéve megforgattam hogy minden oldala süljön. Kevés sült krumplival és uborkával ettük. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Nagyon ötletes, a hozzávalókat elnézve csakis finom lehet! :)
VálaszTörlésAszalt szilvát szalonnába tekerve, grillezve már ettem. Az nagyon finom volt......májjal kombinálva "mennyei lehet"! Nagyon ügyes vagy.....viszem az ötletet.
VálaszTörlésA baconos csirkemáj nagyon fincsi, aszalt szilvával megbolondítva pedig... felséges lehet!
VálaszTörléshankka: Most csináltam ezt először, de nagyon finom!
VálaszTörlésNagymamis:Örülök hogy tetszik!
Gerdi: Ilyen összetételben most ettem először, de nem utoljára! Finom!!
Még nem ettem ilyet, de nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésKatalin: Nagyon finom!
VálaszTörlésÉn most találtam rá erre a finomságra, de a receptet máris vittem!:)
VálaszTörlésRoza: Nem fogod megbánni ha kipróbálod mert nagyon finom. Egészségetekre!
VálaszTörlés