Ennek a süteménynek az elkészítéséhez Tücsök Bogár konyhája adta az ihletet. Igaz ilyen kis piskóta formám nem volt , de alkottam 4 db. kemény kartonból . Kimértem, összehajtottam összetűztem tűzőgéppel a papírt bevontam alufóliával és sütőpapírt tettem bele. Nem tökéletes de egy próbát megért!
Hozzávalók: piskótához: 2 db tojás, 2 ek. cukor, 2 ek. púpozott liszt, Krémhez: kb. 10 dkg fagyasztott szeder, 2 ek. cukor, mk. vaníliacukor, 1 ek. étkezési keményítő, 1 dl tejszín./4 db. 8 cm. átm.kis forma/
Elkészítése: A tojások fehérjét a cukorral alaposan kikevertem majd közben hozzá tettem egyenként a tojássárgáját amivel szintén kevertem és végül a lisztet . A formákba kanalaztam majd előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem. Hagytam kihűlni a formában. A krémhez a szederre kevés vizet öntöttem feltettem főni a cukorral és a vaníliás cukorral. Az étkezési keményítőt kevés vízzel elkevertem és a szedret ezzel sűrítettem be. Hagytam kihűlni, majd a tejszínt jó keményre felvertem és a szederrel összekevertem. A kis piskótákat kettévágtam és megtöltöttem majd a tetejére is tettem krémet . Egészben maradt szeder szemet tettem végül a krémre.
Nagyon szép lett, megkóstolnám szívesen:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztosan finom is lett!
VálaszTörlésDe jó, nagyon tetszik!
VálaszTörlésNagyon leleményes vagy! Mutatós, meg finom is lehet.
VálaszTörlésMilyen jól megoldottad:) Nagyon klassz lett, olyan kis helyes, na és én imádom a szedret:)
VálaszTörlésFlóra: Köszi! Közelebb lennél megkínálnálak!
VálaszTörlésRaMary: Köszi! Nagyon finom !
Lilla:Köszi!
Gerdi: Köszi!
trollanyu:Köszi! Nagyon finom volt a krém, ami megmaradt krém jégkrémnek tettem be a hűtőbe és nagyon finom az is!