Oldalak

2012. augusztus 31., péntek

Szederkrémes piskóta

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez Tücsök Bogár konyhája adta az ihletet. Igaz ilyen kis piskóta  formám nem volt , de alkottam  4 db. kemény kartonból . Kimértem,  összehajtottam összetűztem tűzőgéppel a papírt bevontam alufóliával és sütőpapírt tettem bele. Nem tökéletes de egy próbát megért!
 Hozzávalók: piskótához: 2 db tojás, 2 ek. cukor, 2 ek. púpozott liszt, Krémhez:  kb. 10 dkg fagyasztott szeder, 2 ek. cukor, mk. vaníliacukor, 1 ek. étkezési keményítő, 1 dl tejszín./4 db. 8 cm. átm.kis forma/
Elkészítése: A tojások fehérjét a cukorral alaposan  kikevertem majd közben hozzá tettem egyenként a tojássárgáját  amivel szintén kevertem és végül a lisztet . A formákba kanalaztam majd előmelegített sütőben 180 fokon  15' sütöttem. Hagytam kihűlni a formában.  A krémhez a szederre kevés vizet öntöttem feltettem főni a cukorral és a vaníliás cukorral. Az étkezési keményítőt kevés vízzel elkevertem és a szedret ezzel sűrítettem be. Hagytam kihűlni, majd a tejszínt jó keményre felvertem és a szederrel összekevertem. A kis piskótákat kettévágtam és megtöltöttem majd a tetejére is tettem krémet . Egészben maradt szeder szemet  tettem végül a krémre.
                                                                     

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, megkóstolnám szívesen:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, biztosan finom is lett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon leleményes vagy! Mutatós, meg finom is lehet.

    VálaszTörlés
  4. Milyen jól megoldottad:) Nagyon klassz lett, olyan kis helyes, na és én imádom a szedret:)

    VálaszTörlés
  5. Flóra: Köszi! Közelebb lennél megkínálnálak!
    RaMary: Köszi! Nagyon finom !
    Lilla:Köszi!
    Gerdi: Köszi!
    trollanyu:Köszi! Nagyon finom volt a krém, ami megmaradt krém jégkrémnek tettem be a hűtőbe és nagyon finom az is!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)