Hozzávalók: Bolti fagyasztott leveles tészta/ ami itthon volt/, zsemlemorzsa,1/2 kg. szilva, 3 ek. cukor, kevés rum, vagy rumaroma, 1/2 dl víz. Szóráshoz fahéjas porcukor.
🌷
Elkészítése: Először a szilvát kimagoztam feldaraboltam majd edénybe tettem a vizet cukrot és a rumaromát ráöntöttem és kevés ideig főztem, hogy a szilva kicsit megpuhuljon majd hagytam kihűlni. A tésztát kiengedés után vékonyra kinyújtottam. megszórtam zsemlemorzsával és a szilvatölteléket rákanalaztam/biztonság kedvéért szűrőkanálba lecsöpögtettem a szilva levét ,de legközelebb kis étkezési keményítőt fogok hozzá keverni/, ezután felgöngyöltem a tésztát. Tepsibe tettem sütőpapírt erre tettem a tésztát amit olajjal megkentem és előmelegített forró sütőben 20 ' sütöttem. Tetejére fahéjas porcukrot szórtam.
Jó étvágyat kívánok !
Az én 2.számú kedvenc rétesem a (cukor nélkül befőzött) szilvalekváros + diós rétes ! (Az első számú a sós túrós)
VálaszTörlésMifelénk se volt divat ez a fajta rétes, és Drávasztárán ismerkedtem meg vele.
Guszta ez a rétes nagyon:) Ha lesz szilvalekvárom, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésaranyos fodorka:Örülök hogy ismered és még a kedvenced is!
VálaszTörlésRoza: Köszi! Szilvából készítettem próbáld ki nagyon finom!
Olyan jól néz ki azzal a finom kifolyós szilváva:) Kár, hogydiétán vagyok:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Imádom a rétest de szilvával nem készítettem még :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Mennyi mindennel lehet tölteni a rétest, szinte mindennel:)
VálaszTörlésKati: Köszi! Magad választottad a diétát?
VálaszTörlésVikvi: Finom volt, most ettem én is először szilvával!
trollanyu: Köszi! Most már ezek után szilvával is fogom!