Gyakran szoktam eltenni ebből a fajta csípős paprikából is. Általában ilyenkor veszek két db fűzért konyhában felakasztom ablak mellé hogy jól száradjon ki ( néha még nap is süt rá) .Mikor már teljesen kiszáradt szinte zörög akkor van egy használaton kívüli kávédarálónk és azzal szoktam ledarálni. Kis lezárható üvegbe öntöm , ételízesítéséhez következő év nyaráig biztos hogy elég lesz !
Jól mutathat a konyhában a paprika füzér. Nálam a teraszon van. Én nem darálom le, hanem beleaprítom az ételbe.
VálaszTörlésNekem is van még őrölt paprikám anyukámtól, meg saját is van. Az is jó, hogy amíg szárad, a konyha dísze:)
VálaszTörlésJó kis kép!
VálaszTörlésApum is úgy megszárítva megeszi a levessel:) Én pedig chilis fűszerolajat készítettem a csípős helyett:)
VálaszTörlésHobbychef: Dísznek sem rossz, de ledarálva kisebb helyen is elfér!
VálaszTörléstrollanyu: Ez így igaz ahogy mondod!
Lilla: Köszi!
Kati: Volt már úgy hogy mi is darabosan hagytuk és úgy dörzsöltük a levesbe, de így könnyebben feloldódik. Biztos finom az az olaj is!