Oldalak

2012. október 11., csütörtök

Joghurtos kenyér

Napokban ismét egy finom kenyeret fedeztem fel Mónika blogjában . Mivel még van házi joghurtom is így gondoltam kipróbálom.
                                                                           
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 75 ml joghurt, 1 cs. szárított élesztő, /3 ek. méz helyett/  én  1  ek. cukrot  tettem , 1 tk. só, 1,5 dl langyos víz.
🌻
Elkészítése:  Nagyon egyszerűen a liszt közepébe pakoltam a hozzávalókat és alaposan bedagasztottam . Folpackot beolajoztam és ezzel takartam le a bedagasztott tésztát amit 1 óra hosszáig kelesztettem. Ezután kicsit átgyúrtam  ketté vettem a tészta mennyiséget megformáztam és liszttel beszórt tepsibe pakoltam ahol még 30' pihentettem. (Legközelebb szélesebb tepsibe teszem mert kicsit közelebb kerültek egymáshoz  mire megsültek !) Ezután a tésztát bevagdostam és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem én egy kicsit vízzel megspricceltem!
Jó étvágyat kívánok!
                                                               ********
Köszönöm Évinek hogy rám gondolt és egy receptes újsággal megajándékozott !!!

9 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis kenyereket sütöttél!

    VálaszTörlés
  2. Hű de szép kenyerek, mint a pékségben :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper recept, biztosan kipróbálom.

    VálaszTörlés
  4. Vittem én is:-) nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Jól sikerült kenyérkék lettek:) Nagyon szeretem a joghurtos kenyereket, jó állaga lesz a tésztának és az íze is finom.

    VálaszTörlés
  6. Böbe: Köszi!
    judit60: Köszi!
    EWA gyöngyös világa!:Köszi ! Nagyon finom!
    Katalin: Köszi!
    Panna: Köszi!
    Édeskonyha: Köszönöm! Egészségetekre!
    HajniZoli: Köszi! Egészségetekre!
    trollanyu: Köszi! Nagyon finom lett!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)