Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 75 ml joghurt, 1 cs. szárított élesztő, /3 ek. méz helyett/ én 1 ek. cukrot tettem , 1 tk. só, 1,5 dl langyos víz.
🌻
Elkészítése: Nagyon egyszerűen a liszt közepébe pakoltam a hozzávalókat és alaposan bedagasztottam . Folpackot beolajoztam és ezzel takartam le a bedagasztott tésztát amit 1 óra hosszáig kelesztettem. Ezután kicsit átgyúrtam ketté vettem a tészta mennyiséget megformáztam és liszttel beszórt tepsibe pakoltam ahol még 30' pihentettem. (Legközelebb szélesebb tepsibe teszem mert kicsit közelebb kerültek egymáshoz mire megsültek !) Ezután a tésztát bevagdostam és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem én egy kicsit vízzel megspricceltem!
Jó étvágyat kívánok!
********Köszönöm Évinek hogy rám gondolt és egy receptes újsággal megajándékozott !!!
Nagyon guszta kis kenyereket sütöttél!
VálaszTörlésNagyon szép kenyerek lettek.
VálaszTörlésNagyon nagyon gusztusos,ínycsiklandozó kis kenyérkék!
VálaszTörlésHű de szép kenyerek, mint a pékségben :)
VálaszTörlésSzép kis kenyerek! :)
VálaszTörlésSzuper recept, biztosan kipróbálom.
VálaszTörlésVittem én is:-) nagyon tetszik!
VálaszTörlésJól sikerült kenyérkék lettek:) Nagyon szeretem a joghurtos kenyereket, jó állaga lesz a tésztának és az íze is finom.
VálaszTörlésBöbe: Köszi!
VálaszTörlésjudit60: Köszi!
EWA gyöngyös világa!:Köszi ! Nagyon finom!
Katalin: Köszi!
Panna: Köszi!
Édeskonyha: Köszönöm! Egészségetekre!
HajniZoli: Köszi! Egészségetekre!
trollanyu: Köszi! Nagyon finom lett!