Oldalak

2012. október 6., szombat

Káposztás(savanyú káposztás) sztrapacska

Hozzávalók: 1/4 kg. savanyú káposzta, 3 db. krumpli,  só, sz.sz. liszt , olaj.
😊
Elkészítése:  A káposztát átmostam kicsit majd kinyomtam a levét.  2-3 ek. olajat forrósítottam  és megpirítottam   benne a káposztát. A krumplit lereszeltem  sót hozzátettem és annyi lisztet tettem hozzá amennyitől jó nokedlire hasonlító állagú  tésztát kaptam. Forrásban levő  enyhén sós vízbe szaggattam majd kiszedtem leöblítettem a tésztát  rátettem a káposztára és  összekavartam.😋
                                   Jó étvágyat!                                     

6 megjegyzés:

  1. Szeretem nagyon a sztrapacskát, d emég sosem hallottam káposztás változatról. Finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Biztosan nagyon finom lehet! Habár még nem ettem ilyet,de nagyon meg kóstolnám:))

    VálaszTörlés
  3. Édeskonyha: Ha szereted, érdemes egyszer kipróbálnod így ezzel a káposztával. Már úgy is készítettem hogy csak nokedlit csináltam a pirított hordós káposztához az is nagyon finom!
    Böbe: Biztos hogy nagyon ízlene!

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a gyerekek szeretik nagyon a káposztás sztrapacskát, ebből is az édes, pirított káposztával készültet! :) Szerintem a savanyú káposztás is nagyon finom, nagyon jól néz ki nálad is! :)

    VálaszTörlés
  5. Kipróbálható még savanyú uborkával is. Én az u.n. "sós uborkát" szoktam eltenni, ennek igen intenzív kapros íze van - hasonlít a nyári kovászosra. Nagyon picike kockákra vágtam és káposzta helyett azt szórtam a sztrapacskára. Az se volt rossz.

    VálaszTörlés
  6. hankka: Abból is szoktam csinálni, de ez is nagyon finom!
    aranyos fodorka: Érdemes lenne kipróbálnom, nem hangzik rosszul?

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)