Oldalak

2012. október 18., csütörtök

Télapó szelet *

   Hozzávalók: tésztához:12 dkg. margarin, 25 dkg. liszt, 3 tojás sárgája , 8 dkg. cukor, késhegynyi citromhéj, fél mk. szódabikarbóna,tetejére: 3 tojás fehérje, 10 dkg. darált dió, 10 dkg. porcukor.
🍂
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, majd kinyújtottam  és tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 15' sütöttem ezután kivettem és rákentem a tojás fehérje- porcukor -  darált dió felvert habját. Ezután visszatettem a sütőbe és még 10' sütöttem.  Mikor már kihűlt akkor szeleteltem.
Ui: Az hogy miért ez a neve? Nem tudtam rájönni, egy nagyon régi szakácskönyvemben találtam ezt a receptet. Nagyon finom! 
           Jó étvágyat kívánok!                   
                                            

6 megjegyzés:

  1. A neve :(....még azt is alig hevertem ki, hogy vége a nyárnak :)...de jól néz ki, és finomnak tűnik, ami azért ellensúlyozza a nevet...köszi a recit!:-D

    VálaszTörlés
  2. Látom már hangolódsz az ünnepekre :)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet a dióhabbal! Lehet, hogy pontosan a hab miatt kapta a nevét:-)

    VálaszTörlés
  4. A cím után ránéztem a sütire és pont azt kérdeztem magamban, hogy miért télapó? Na de sok étel van, amiről nem tudjuk, hogy miért éppen az a neve ami. A lényeg, hogy biztos finom.

    VálaszTörlés
  5. RaMary: Így igaz nem a név a lényeg igaz?:-))
    EWA gyöngyös világa!: Köszi, egyszerű és finom!
    Márti: Próbálok, bár még odébb van!
    HajniZoli: Volt olyan érzésem nekem is hogy azért ez a neve!Férjuram okoskodott hogy lekvárral is kenjem meg de most ezt csak így csináltamés finom!
    Lívia: Ez nekem is kérdés hogy miért? Finomnak finom!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)