Oldalak

2012. október 8., hétfő

Vasi pecsenye "Ízőrzők" Oszkó

Ezt a finomságot Edi konyhája blogjátékára  " Enni-határok nélkül" készítettem el. A játék abból állt hogy a játékra jelentkezők egymásnak adtak feladatot , ki melyik ország vagy tájegység  jellegzetes ételét készítse el. A feladatomat Lillától kaptam  és Nyugat-dunántúli receptet kellett  választanom!
                                                                           
Hozzávalók: 4 szelet karaj,  1 cikk fokhagyma, 2 dl tej, mk. őrölt bors, 5 dkg liszt, 1 tk. pirospaprika ,2 db tojás, só, olaj a sütéshez. Köretnek krumpli 
🌺
Elkészítése: A húsnak a széleit körben bevagdostam megsóztam  majd kiklopfoltam, a tejbe tettem az összezúzott fokhagymát és ebbe áztattam bele a húst  legalább 1/2 órára.  A lisztet a borssal és pirospaprikával összekevertem. A tojást felvertem . A húst kivettem a pácból lecsurgattam beleforgattam a lisztbe majd tojásba és ismét lisztbe majd a forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Petrezselymes krumplit készítettem hozzá!😋
Ui:Örülök hogy a játékra jelentkeztem  mivel így  ismét  egy finom recepttel gazdagabb lehetek!
(Most is segítségemre volt az "Ízőrzők" Oszkó c. linkje hiszen  innen választottam ezt a receptet!)
Jó étvágyat!

16 megjegyzés:

  1. De jó, nagyon finom lehetett:) Én is elkészültem, Szegedi csirkegulyást főztem:)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, nagy kedvencem. Anno még Vasváron kezdtem el doglozni, és hozzánk tartozott Oszkó is, ami nem mellesleg a finom pálinkájáról is híres. Remélem ízlett, és nem volt nehéz választani!

    VálaszTörlés
  3. Te is nagyon ügyes vagy, finom lehet így a husi. Megyek kapkodjam magam én is:-)

    VálaszTörlés
  4. Juj de finom lehet! Kedvem támadt kipróbálni, elviszem a recit, köszi!

    VálaszTörlés
  5. Megyünk hozzád ebédelni! Nagyon szeretjük mi is:)) Jót választottál:)) Már én is elkészitettem a sváb ételt ami a feladatom volt.

    VálaszTörlés
  6. Évám, az utóbb időben ritkán nézek be, de a legjobbkor!:) Nagyon guszta a vasi pecsenye!:))
    Vigyázz magadra, szeretettel ölellek!:)

    VálaszTörlés
  7. Ez a recept nekem is új, biztos nagyon finom. Csirkét előszeretettel áztatok tejbe,fokhagymás tejbe, ezek szerint a disznónál is jól működik.

    VálaszTörlés
  8. Jópofa játék és finomat választottál! :)

    VálaszTörlés
  9. Fiatalasszony koromban csináltam hasonlót, csak egy éjszaka volt, és bő fokhagymás tejben áztatva...Jó, hogy eszembe juttattad! Köszi!

    VálaszTörlés
  10. Micsoda finomság! Nagyon szépen tálaltad!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon finom lehetett, és szépen is tálaltad!
    Nemrég az "Ízőrzők"-ben is készítettek hasonlót, de a tiéd jobban tetszik :)

    VálaszTörlés
  12. Kati: Köszi! Láttam már a tiédet is finom lehetett!
    Lilla: Köszi, nagyon finom volt, biztos hogy máskor is elkészítem!
    HajniZoli: Köszi! Bizony készüljél!
    RaMary: Nagyon finom! Érdemes kipróbálnod!
    Böbe: Szívesen megkínáltalak volna,ha nem fogyott volna már el! Finom volt, még hétfőn ettük meg a maradékot!
    Petra: Köszi!
    Roza:Köszi! Hasonlókat kívánok én is neked!
    Márti: Eddig én ezt a módszert nem használtam de nagyon finom!
    Panna: Köszi!
    Adrienn: Akkor legalább ismét elkészíted!
    Gerdi: Köszi!
    Katalin: Ezt a dícséretet! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  13. Mi is nagyon szeretjük, igazán étvágygerjesztő lett!

    VálaszTörlés
  14. Igazán guszta lett, nagyon finom lehetett! :) Idő hiányában nem jelentkeztem a játékra, de nagyon jó ötletnek tartom! :)

    VálaszTörlés
  15. Edi: Köszi!
    hankka: Köszi, nagyon finom volt! Hátha lesz majd még ilyen játék!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)