Oldalak

2012. november 28., szerda

Almaleves

 Hozzávalók:  3-4 db alma, 2-3 ek. cukor, kis darabka citromhéj, pici só, fahéj, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt.
💢
Elkészítése:  Az almát megpucoltam  feldaraboltam apró kockára és edénybe tettem majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Pici sót tettem bele , darabka citromhéjat a cukrot  és fahéjjal ízesítettem.Mikor kezd az alma puhulni meglehet kóstolni és utólag akár cukorral akár kevés citromlével lehet ízesíteni. A tejfölben elkevertem a lisztet és ezzel habartam be. Nagyon szeretem a fahéj ízét így még a kiszedett levesemre is szórtam picit belőle. Imádom akár  melegen akár langyosan  de hidegen is nagyon finom.  
                               Jó étvágyat !                                          

6 megjegyzés:

  1. De régen csináltam! Köszi, hogy eszembe jutattad!:-)
    És én is imádom a fahéjat.:-)

    VálaszTörlés
  2. Anyukám ugyanígy készíti:) Finom nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Így fűszeresen szoktam én is, nagyon fincsi! Pudinggal sűrűsítem egy picit, de ki kell próbáljam tejfölösen is:-)

    VálaszTörlés
  4. Én is a napokban készülök főzni... nagyon szeretem. :P

    VálaszTörlés
  5. Egy héten egyszer biztos terítékre kerül,annyira szeretjük,különbség csak annyi, hogy én még főzök bele egy kevés borsikafüvet is.

    VálaszTörlés
  6. Anikó: Örülök hogy adtam egy tippet!
    Kovács Janka: Köszi!
    HajniZoli: Biztos finom pudinggal is még úgy nem próbáltam!
    Gabriella: Akkor egészségetekre!
    Márti:Biztos finom borsikafűvel is bár még ennek a fűszernek az ízét nem ismerem./Gondolom a borshoz hasonlít csak gyengébb?/

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)