Hozzávalók: 1 kg karfiol,
20 dkg kolbász,2 dl tejföl,
1 db tojás, zsemlemorzsa, margarin, őrölt bors, só.
Elkészítése: A karfiolt kisebb rózsáira szedtem és sós vízben kicsit megfőztem, majd leszűrtem. A kolbászt nem túl vastagon, felkarikáztam. Margarinnal kikent jénaiba beleraktam a karfiolrózsákat és a kolbászkarikákat. Kis margarin darabkákat is dobtam közéjük. A tejfölt a tojással elkevertem, sóval, borssal ízesítettem és a kolbászos karfiol tetejére öntöttem. Zsemlemorzsával meghintve előmelegített sütőben készre sütöttem:.
Jó étvágyat!
:) Köszönöm nagyon a receptet,szegény karfiol ott sorvadozik a hűtőben várva sorsára.
VálaszTörlésMammka: Akkor felhasználhatod most és még nagyon finom is ! Egészségedre!
VálaszTörlés