🍂
Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam és 1 órára a hűtőbe tettem. Enyhén lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastag téglalapra próbáltam nyújtani majd ujjnyi csíkokat vágtam derelyevágóval és kb. 5 cm. darabokra vágtam. Az így kapott darabokat közepüknél kicsit megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Felvert tojással megkentem és szezámmagot szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 fokon 12' sütöttem.
Jó étvágyat!
Milyen guszták, és elkészíteni sem bonyolult :)
VálaszTörlésMilyen jó ötlet ez a kis csavar a sajtos rúdban:) Örök kedvenc nálunk is.
VálaszTörlésEz a recept nekem is megvan. :)
VálaszTörlésDe sajnos ritkán sütöm meg, nem is tudom miért. Pedig nagyon finom.
Nagyon kis helyeskék, nálunk is nagy kedvencek a sós rágcsák! :)
VálaszTörlésKatalin: Köszi! Ha tudnál még milyen finom is ráadásul!:-)
VálaszTörléstrollanyu:A csavarás nem mindegyiknél látszik, de az íze nagyon finom!
Eri ka:Látod milyen vagy? Vagyok így én is hogy feledésbe merül egy-egy receptem aztán meglátom másnál és rögtön úgy megenném!:-))
hankka: Köszi! Szerintem néha kívánja az ember a sós süteményt is nem csak az édeset!
Hú, de jól néznek ki! :)
VálaszTörléskamonda : Köszi, örülök hogy tetszik!
VálaszTörlés