Oldalak
▼
2012. december 22., szombat
Almás kenyér *
Hozzávalók: 12,5 dkg. margarin, 6 dkg. cukor, 2 db. tojás, +1 tojás fehérje, 15 dkg. liszt, csipet sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 25 dkg. reszelt alma /ez kb. 2 db.alma/, 10 dkg. mazsola, 10 dkg. durvára vágott dió, és étcsoki a tetejére.( mazsolát most csak 5 dkg. tettem bele és egy szelet birsalma sajtot apróra vagdalva)
Elkészítése: A margarint kicsit felolvasztottam és hozzáadtam a cukrot és a tojássárgáját majd habosra kevertem. A lisztet összekevertem a sütőporral, kevés sóval és a mézes fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszához tettem.A reszelt almához hozzákevertem a mazsolát és a diót, végül ezt is a tésztához adtam. A tojásfehérjéket habbá vertem, amit nagyon óvatosan a masszába kevertem.
Kivajazott kilisztezett gyümölcskenyérformába öntöttem és előmelegített sütőben 200 fokon 25'sütöttem. Tűpróbával meglehet nézni hogy a közepe is átsült -e?
Hagytam kihűlni, majd kiborítottam a formából és csokiöntettel és egész diódarabokkal díszítettem.
****
Szeretettel köszöntelek :VR Júlia, Iceflower, Andi és Iren blogom új olvasói !
kösz, viszem és csinálom, épp ilyesmit kerestem!
VálaszTörlésm.k.: Örülök hogy segíthettem! Nagyon finom már megkóstoltam!:-))
VálaszTörlés