Oldalak

2012. december 10., hétfő

Zserbó" régimódi" mázzal *

 A süteményem receptjét megtaláljátok itt
🌲
Régen nem volt kapható boltban  tortabevonó, mégis nagyon finom máz volt  a sütemények tetején . Bevallom őszintén én sem használom rendszeresen ezt a  mázat, pedig kellene mert egészen más a sütemény íze is! Blogomban már beírtam , de azért most  leírom ide is  hogy csupán csak: 4 ek. kakaópor, 4 ek. kristálycukor,4 ek. víz és 8 dkg. margarin szükséges hozzá. Kis lábasba teszek  egyszerre minden hozzávalót  és lassú tűzön olvasztom fel majd a süteményre öntöm és elkenem rajta.    
                                  Jó étvágyat kívánok !                                    

18 megjegyzés:

  1. Ez annyira gusztusos! Mi is így csináltuk otthon, néha viszont étcsokit használok. Kérhetek egy szeletet?:-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Évi,a süti természetesen imádni való,és most leírom tavaly karácsonykor hogy jártam....Fáradt,beteg voltam,de rendületlenül készítettem a menüt szentestére.csak a zserbó máza volt végre hátra,vettem valami tortabevonó csokoládét,felolvasztom gőz fölött,rákenem a tetejére és kész.Mikor már 1/2 órája SÜLT!! és állt össze darabosra a csokoládé ahelyett hogy folyékony lett volna,már kezdtem ingerült lenni.A párom vette át a dolgot,mert látta a kedélyállapotom.Ő is sütötte egy darabig,aztán mikor mielőtt a hajam kezdtem volna tépkedni néztem egy régimódi mázat a drága jó interneten.1 perc alatt kész voltam:-)
    Utólag jókat kacarászom ezen,de akkor nem volt vicces:-S

    VálaszTörlés
  3. Ezt ki fogom próbálni,köszi szépen. Nekem sem mindig tetszik a tortabevonóval kapott "végeredmény", hol így sikerül, hogy úgy...Köszi a megoldást!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, a csokimáz is jól néz ki rajta! Én egy tojásfehérjéből diónyi vajjal, 12 dkg porcukorból és holland kakaóporból szoktam kikeverni, és a még forró, kisült tésztára simítom. És mivel még jó meleg a tészta, szépen egyenletesen eloszlik rajta. Nekem ez vált be...

    VálaszTörlés
  5. Imádjuk a zserbót nagyon mi is.
    Az kis horgolt angyalka az is nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  6. Jöttem megkukkantani a régimódi mázat. Vittem is, nagyon jó! A zserbód irtó guszta!

    VálaszTörlés
  7. Egyet megkóstolnék, pedig nem is vagyok zserbó rajongó :D :D

    VálaszTörlés
  8. Anyukám is így csinálta, szeretem ezt a régimódi mázat is:)Na meg a zserbót alatta:)

    VálaszTörlés
  9. Szép a zserbód, a mázat pedig beírtam a füzetembe, mert azért sokszor kell és eddig nem volt egy ilyen könnyen elkészíthető verzióm.Köszi:-)

    VálaszTörlés
  10. Tetszik a régimódi máz... és tudnék enni 1-2 szeletet a sütiből is. :P

    VálaszTörlés
  11. Anikó:Köszi! Sajnos már nem tudlak megkínálni, gyermekeim a hétvégén "eltüntették"!
    Emőke:Szerintem erre a sztoridra mintha emlékeznék. Utólag lehet hogy mókás de biztos akkor ideges lehettél.Talán akkor is mondtam hogy a gőz fölött megolvasztott csoki 1-2 ek. olajjal nagyon hamar megolvad.Ezt a mázat is csak addig kell melegíteni még felolvad a margarin természetesen gyenge tűzön. De akkor már profi vagy most?:-))
    RaMary: Örülök ha használni tudod!
    Katalin:Köszi! Hát igen ez is olyan ki hogy szokta meg, vagy ahogy mondják ahány ház annyi szokás.A lényeg hogy jó legyen.
    Juci:Köszi !
    Illéskrisz Konyhája: Köszi örülök ha tetszik!
    Panna: Szívesen adnék, de már sajna elfogyott! Legközelebb megkínállak jó?:-))
    trollanyu: Azért az idősebbek ezt a bevonót ismerik jobban mert ezt használták sokáig.
    HajniZoli: Örülök hogy tetszik, biztos hasznát fogod tudni venni!
    Gabriella: Köszi!

    VálaszTörlés
  12. Hát ha nem muszáj,Évikém,soha többé nem olvasztok gőz fölött,a kakaóporos máz bejött...profi nem vagyok,csak nagyon szeretek sütni!(nem csokimázat:-))))))

    VálaszTörlés
  13. Emőke: Jó sütögetést kívánok az ünnepekre!

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Ez a máz megszilárdul? Az enyém mindig ragacsos marad...

    VálaszTörlés
  15. Skinny fairy: Üdvözöllek! Megszilárdul teljesen !

    VálaszTörlés
  16. Éva,szép a zserbód,és a régimódi máz is.Amikor először sütöttem zserbót,bizony ezzel a régimódi mázzal készítettem,és sokkal finomabb volt,a mostani nem így készült,csokoládéval.De mákos diós volt.

    VálaszTörlés
  17. Én nem szoktam vajat tenni bele,és úgy is isteni 😋

    VálaszTörlés
  18. Unknown eddig én még csak ezzel a módszerrel készítettem, de ha már kipróbáltad(vaj/margarin nélkül ) és jónak látod akkor köszi hogy ezt megosztottad velünk:)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)