🌲
Régen nem volt kapható boltban tortabevonó, mégis nagyon finom máz volt a sütemények tetején . Bevallom őszintén én sem használom rendszeresen ezt a mázat, pedig kellene mert egészen más a sütemény íze is! Blogomban már beírtam , de azért most leírom ide is hogy csupán csak: 4 ek. kakaópor, 4 ek. kristálycukor,4 ek. víz és 8 dkg. margarin szükséges hozzá. Kis lábasba teszek egyszerre minden hozzávalót és lassú tűzön olvasztom fel majd a süteményre öntöm és elkenem rajta.
Jó étvágyat kívánok !
Ez annyira gusztusos! Mi is így csináltuk otthon, néha viszont étcsokit használok. Kérhetek egy szeletet?:-)
VálaszTörlésKedves Évi,a süti természetesen imádni való,és most leírom tavaly karácsonykor hogy jártam....Fáradt,beteg voltam,de rendületlenül készítettem a menüt szentestére.csak a zserbó máza volt végre hátra,vettem valami tortabevonó csokoládét,felolvasztom gőz fölött,rákenem a tetejére és kész.Mikor már 1/2 órája SÜLT!! és állt össze darabosra a csokoládé ahelyett hogy folyékony lett volna,már kezdtem ingerült lenni.A párom vette át a dolgot,mert látta a kedélyállapotom.Ő is sütötte egy darabig,aztán mikor mielőtt a hajam kezdtem volna tépkedni néztem egy régimódi mázat a drága jó interneten.1 perc alatt kész voltam:-)
VálaszTörlésUtólag jókat kacarászom ezen,de akkor nem volt vicces:-S
Ezt ki fogom próbálni,köszi szépen. Nekem sem mindig tetszik a tortabevonóval kapott "végeredmény", hol így sikerül, hogy úgy...Köszi a megoldást!
VálaszTörlésNagyon guszta, a csokimáz is jól néz ki rajta! Én egy tojásfehérjéből diónyi vajjal, 12 dkg porcukorból és holland kakaóporból szoktam kikeverni, és a még forró, kisült tésztára simítom. És mivel még jó meleg a tészta, szépen egyenletesen eloszlik rajta. Nekem ez vált be...
VálaszTörlésImádjuk a zserbót nagyon mi is.
VálaszTörlésAz kis horgolt angyalka az is nagyon tetszik.
Jöttem megkukkantani a régimódi mázat. Vittem is, nagyon jó! A zserbód irtó guszta!
VálaszTörlésEgyet megkóstolnék, pedig nem is vagyok zserbó rajongó :D :D
VálaszTörlésAnyukám is így csinálta, szeretem ezt a régimódi mázat is:)Na meg a zserbót alatta:)
VálaszTörlésSzép a zserbód, a mázat pedig beírtam a füzetembe, mert azért sokszor kell és eddig nem volt egy ilyen könnyen elkészíthető verzióm.Köszi:-)
VálaszTörlésTetszik a régimódi máz... és tudnék enni 1-2 szeletet a sütiből is. :P
VálaszTörlésAnikó:Köszi! Sajnos már nem tudlak megkínálni, gyermekeim a hétvégén "eltüntették"!
VálaszTörlésEmőke:Szerintem erre a sztoridra mintha emlékeznék. Utólag lehet hogy mókás de biztos akkor ideges lehettél.Talán akkor is mondtam hogy a gőz fölött megolvasztott csoki 1-2 ek. olajjal nagyon hamar megolvad.Ezt a mázat is csak addig kell melegíteni még felolvad a margarin természetesen gyenge tűzön. De akkor már profi vagy most?:-))
RaMary: Örülök ha használni tudod!
Katalin:Köszi! Hát igen ez is olyan ki hogy szokta meg, vagy ahogy mondják ahány ház annyi szokás.A lényeg hogy jó legyen.
Juci:Köszi !
Illéskrisz Konyhája: Köszi örülök ha tetszik!
Panna: Szívesen adnék, de már sajna elfogyott! Legközelebb megkínállak jó?:-))
trollanyu: Azért az idősebbek ezt a bevonót ismerik jobban mert ezt használták sokáig.
HajniZoli: Örülök hogy tetszik, biztos hasznát fogod tudni venni!
Gabriella: Köszi!
Hát ha nem muszáj,Évikém,soha többé nem olvasztok gőz fölött,a kakaóporos máz bejött...profi nem vagyok,csak nagyon szeretek sütni!(nem csokimázat:-))))))
VálaszTörlésEmőke: Jó sütögetést kívánok az ünnepekre!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEz a máz megszilárdul? Az enyém mindig ragacsos marad...
Skinny fairy: Üdvözöllek! Megszilárdul teljesen !
VálaszTörlésÉva,szép a zserbód,és a régimódi máz is.Amikor először sütöttem zserbót,bizony ezzel a régimódi mázzal készítettem,és sokkal finomabb volt,a mostani nem így készült,csokoládéval.De mákos diós volt.
VálaszTörlésÉn nem szoktam vajat tenni bele,és úgy is isteni 😋
VálaszTörlésUnknown eddig én még csak ezzel a módszerrel készítettem, de ha már kipróbáltad(vaj/margarin nélkül ) és jónak látod akkor köszi hogy ezt megosztottad velünk:)
VálaszTörlés