Oldalak

2013. január 4., péntek

Gulyásleves

Hozzávalók: 30 dkg. sertéshús, 1-1 db sárgarépa, fehérrépa,  szelet karalábé,zeller,1 db vöröshagyma, 1 ek. zsír, 1 cikk fokhagyma,összevagdalt petrezselyem,/ 1-2 ek.lecsó akinek van otthon, nyáron paprika paradicsom/,  fűszerek : só,  őrölt bors,  pirospaprika, csípős paprika, köménymag,1 db babérlevél/fűszerek mennyisége ízlés szerint/  2-3 db kisebb krumpli .
💢
Elkészítése:   A húst apró kockákra . Megpucoltam a zöldséget amit karikára vágtam, a hagymát apró kockákra. Felforrósítottam a zsírt amibe tettem a vöröshagymát kicsit dinszteltem majd  hozzá tettem  kevés lecsót megfűszereztem és a húst is hozzátéve  kevés vízzel  hagytam főni. Kis idő után  tettem hozzá a felkarikázott zöldségeket  és felöntöttem  kb. 1,5 l vízzel.Mikor már a zöldséggel is kezdett főni akkor tettem hozzá a felkockázott krumplit és az egészet készre főztem.   Külön szoktam tésztát kifőzni hozzá , most kis kockát !  Nagyon finom laktató leves!  
                      Jó étvágyat!                                

5 megjegyzés:

  1. Az egyik legfinomabb leves, bár én nagyon ritkán főzök. Mi úgy szeretjük, ha sűrűbb, olyan, mint egy ragu. Tésztával még sosem ettem, csak bablevest, de biztos finom. Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
  2. trollanyu: Szoktam én is sűrűbben csinálni de azt már gulyásnak hívjuk. Köszönöm! Nektek is kellemes pihenést a hétvégére!
    HajniZoli: Örülök hogy Ti is kedvelitek!

    VálaszTörlés
  3. Amilyen éhes vagyok, ez a leveske most nagyon jól esne, egyébként is kedvencem. :P

    VálaszTörlés
  4. Gabriella: Most mással kell beérned sajnos, de annak örülök hogy Te is szereted!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)