Oldalak

2013. január 30., szerda

Márványkuglóf

                                                                            
Hozzávalók: 3 dkg. élesztő, 1,5 dl tej, 15 dkg. porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 4 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 35 dkg. liszt, 12 dkg. margarin, 2 ek. kakaópor.
Elkészítése: 1/2 dl langyos tejbe szórtam az élesztőt kevés porcukorral és liszttel  majd hagytam kelni. A maradék tejhez tettem pici sót, porcukrot, vaníliás cukrot , a tojás sárgáját és a reszelt citromhéjat. Habverővel simára kevertem. Tálba öntöttem a lisztet közepébe  mélyedést csináltam amibe tettem a felfutott élesztőt és a tojásos tejet valamint a langyosra melegített margarint. Kézi robotgép spiráljával bedagasztottam a tésztát majd a vége felé kezemmel  és liszttel megszórva a tésztát  konyharuhát a tetejére téve hagytam 30' kelni. Ezután lisztes deszkára borítottam ahol kicsit átgyúrtam majd ketté vettem  az egyikbe beledolgoztam a kakaóport. Mindkét tésztát kinyújtottam téglalap formára  egymásra fektettem őket a világosra tettem a kakaósat, majd felgöngyöltem . A formát megolvasztott margarinnal  kenőtollal alaposan kikentem és ebbe tettem bele úgy hogy a tészta vége összeérjen amit letakarva hagytam 1 órát pihenni. Ezalatt teljesen feljött a forma tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon 35' sütöttem. Kivettem a sütőből még 5' hagytam a formában majd rácsra borítottam és hagytam teljesen kihűlni. Volt itthon  5 dkg. étcsoki azt olvasztottam meg és öntöttem  rá!

11 megjegyzés:

  1. A másik, amit a kalács után ki fogok próbálni az a kuglóf! Csak előbb még be kell szereznem egy kuglófformát is. :) Jól néz ki nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomnak hangzik, tetszik. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerű ez a kuglófod!
    Amint megláttam, indultam volna a konyhába, hogy most azonnal elkészítem én is, de eszembe jutott, hogy krumplis tészta volt az ebéd, még maradt is, így máskorra halasztom.

    VálaszTörlés
  4. De jó néz ki!! Vacsorára megenném most!! :)

    VálaszTörlés
  5. De guszta! Nagyon finom volt ugye?! Nyamm! Rég sütöttem, talán ezer éve...

    VálaszTörlés
  6. De szép:) Én most kaptam az angyalkától karácsonyra kuglóf formát, és éppen egy kuglóf - projekten dolgozom az ERdélyi Konyhának, csak kelt kuglófokat kell sütnöm.
    De azután kipróbálom így is:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon mutatós, szép kuglófot sütöttél! Mi is szeretjük, csak eléggé ritkán készítek, mert olyan hosszú időt kell sütni:-)

    VálaszTörlés
  8. Utólag nézem, hogy a Tied csak 35 percet sült. Nekem mind 50-60 perces receptjeim vannak, de igaz, hogy nem kelt a tésztájuk.

    VálaszTörlés
  9. Borso: Szép lassan mindent elkészítel biztos! Köszi!
    Okki: Köszi!
    Kovács Janka: Köszi!
    Márti:Köszi!
    Illéskrisz Konyhája:Nagyon finom könnyű a tésztája! Köszi!Majd sorra kerül a szép tojás projected után!:-)
    Kati: Köszi! Akkor nagyon beletanulsz, mire párod hazajön már profin elkészített kuglóffal fogod várni!:-)
    HajniZoli: Köszi! Elképzelhető hogy a kelt tészta miatt kevesebb az sülési ideje!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)