Oldalak

2013. január 17., csütörtök

Rántott zeller zöldfűszeres tepsis krumplival "Ízőrzők"Szany

Hozzávalók: Zeller, tojás, liszt. zsemlemorzsa, szezámmag, fűszerkeverék: só, oregánó, petrezselyem, olaj a sütéshez.Tepsis krumpli: Krumpli, olaj, kis fej  hagyma, szezámmag, fűszerkeverék:mint a zellernél + zöld fűszerek: kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, zsálya, bazsalikom.
Elkészítése:  A zellert megtisztítottam   felkarikáztam  és  az előzőleg összekevert fűszerkeverékkel megszórtam.  A zsemlemorzsába elkevertem a szezámmagot.  A fűszeres zellerkarikákat először lisztbe majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgattam meg majd forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem . A krumplit megpucoltam hasábra  felvágtam  edénybe téve kevés olajat csepegtettem rá és a zellertől megmaradt fűszerkeveréket rászórtam majd átforgattam  . Tepsibe tettem   sütőpapírt és arra borítottam rá a krumplit és ezután szórtam meg a zöld fűszeres keverékkel kicsit ezzel is átforgattam tetejére 1 kisebb hagymát felvágva  tettem és így szórtam meg szintén szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
Ui: Hozzávalóknál mennyiséget azért nem írtam mert ez attól függ mennyi személyre  készítjük.Fűszerezésnél általában 1-1 mk. fűszert használtam keveréknek.  Most készítettem rántva először zellert, nagyon ízlett !
                                                                              

15 megjegyzés:

  1. Megkóstolnám ezt a rántott zellert, nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  2. Édesanyám nagy kedvence a rántott zeller, guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Szeretem a zellert sülve, főve:)
    Viszont én mielőtt kirántom megpárolom ...kicsit.

    VálaszTörlés
  4. Én is féltem mindig a zellertől, ezek szerint nem keserű, azt tudom, hogy nagyon egészséges, ki fogom próbálni. Előre nem kell megpárolni kicsit, látom te sem tetted, kedvet kaptam hozzá, szeretem a rántott zöldségeket:-)))))

    VálaszTörlés
  5. Aleda: Nagyon finom,érdemes kipróbálni !
    Csilla Andi: Tudja anyukád hogy mi a finom! Köszi!
    Jutka: Most próbáltam először így rántva de finom nagyon és átsül én a krumplit sem szoktam előtte párolni.
    Anikó: Nem pároltam vékonyra vágtam és a fűszerezéstől kicsi levet ereszt kellően átsült és nagyon finom.

    VálaszTörlés
  6. Na ezt én is kipróbálom, szeretem nagyon a zellert mindenféle formában:)

    VálaszTörlés
  7. Na ezt szombaton kipróbálom! Pont van itthon egy szép nagy zellerem:)

    VálaszTörlés
  8. De rég ettem ilyet, tényleg nem kell párolni, jól átsül!:)

    VálaszTörlés
  9. Rántott zellert még nem ettem, de szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  10. Még a blog előtti időkben készítettem és nagyon szerettem. De jó, hogy eszembe juttattad :)!
    (Párom egyáltalán nem ette a zellert régebben, most meg nagyon szereti, úgyhogy a rántott zeller is ízleni fog Neki - remélem :D!)

    VálaszTörlés
  11. Érdekes a zeller rántva, nem ettem még, de az biztos, hogy a legközelebbi rántott dolgokkal ezt is kipróbálom.

    VálaszTörlés
  12. Na itt a zeller! Nagyon guszta! Ezt ki fogom próbálni, régóta szemezek a rántott zelerrel!

    VálaszTörlés
  13. Kati: Remélem ízleni fog? Egészségedre!
    Patricia: Egészségetekre!
    Erika: Örülök hogy ismered!
    Eri ka: Próbáld ki, nagyo finom!
    Maria: Bízom benne hogy neki ízleni fog, mert az én férjuram nem eszi a zöldséges dolgokat, pedig nagyon jó!
    HajniZoli:Érdemes megpróbálnod, egészségetekre!
    gionetta:Köszi! Nekem nagyon ízlett! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  14. Ez a rántott zeller megfogott,még nem ettem,de rajta leszek!Jó ötlet!

    VálaszTörlés
  15. mellissina2: Próbáld ki nagyon finom! Köszi!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)