Régebben láttam
Edo blogján ezt a finomságot most sikerült kipróbálnom, a mártogatóson kicsit változtattam .
Hozzávalók:/tésztához/
- 10 dkg. finomliszt,
- 10 dkg. kukoricaliszt,
- 1 ek. olaj,
- 1/2 tk. só + langyos víz annyi hogy gyúrható legyen a tészta.
/mártogatóshoz/
- kis fej lila hagyma v./vöröshagyma/ ,
- 1 cikk fokhagyma,
- kis doboz paradicsompüré,
- kevés olaj, őrölt bors, só, oregánó, bazsalikom, csípős paprika.
Elkészítése: (A tészta hozzávalóinak feléből készítettem.)A tésztához valókat összegyúrtam. Diónyi darabokat kinyújtottam kis kerek lapoknak. Teflon edényt felforrósítottam és ebben sütöttem meg a tészta mindkét oldalát (edénybe semmi zsiradék nem kell!) . Mikor elkészültem az egésszel akkor cikkekre vágtam és felforrósított olajban pirosra megsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki. Elkészítettem a mártogatóst: kevés olajat melegítettem amiben megdinszteltem a felaprított lila hagymát és fokhagymát majd ráöntöttem a paradicsompürét és kb. 1,5 dl vizet megfűszereztem és felfőztem igazából ilyenkor sűrűsödik be a mártás./fűszerezés ízlés szerinti mennyiségben , én 1-1mk.tettem minden fűszerből/
Hűűű,de jó!
VálaszTörlésA gyerekek nagy kedvence! :)
VálaszTörlésPatricia köszi!
VálaszTörlésEri ka örülök hogy ismeritek! Én most készítettem először nekem is nagyon ízlett!
Érdekes recept:)
VálaszTörlésEzt vittem is, nagyon kipróbálós! :-)
VálaszTörlésKati Érdekes és nagyon finom!
VálaszTörlésHajniZoli Érdemes lehet esetleg valami majonézes mártogatóssal is kipróbálni biztos finom azzal is. Egészségetekre!