Hozzávalók: 15 dkg. gomba, 1-2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 mk. kakukkfű, 1 dl paradicsomlé, őrölt bors, kevés pirospaprika, köménymag, só,1 tk. liszt, 1 dl tejföl. Tészta tetszés szerint.
Elkészítése: Az olajat felforrósítottam majd beleszórtam a felaprított vöröshagymát kicsit dinszteltem ezután tettem bele a megtisztított és feldarabolt gombát ráöntöttem a paradicsomlevet majd a fűszereket ekkor a gombára csak 1 mk. kakukkfüvet tettem . Letakartam fedővel és hagytam hogy a gomba kellően megfőjön . Ekkor a tejfölben elkevertem a lisztet és hozzá öntöttem a gombához amit így készre főztem. A tésztát a szokásos módon kifőztem majd a tányérra pakolva rákanalaztam a gombapaprikást és ekkor még megszórtam kevés kakukkfűvel.
Jó étvágyat!
Érdekes lehet az íze a kakukkfűtől, de megkostólnám,mert szeretem a kakukkfüvet.
VálaszTörlésSzeretem én is gombát. :)
VálaszTörlésImádom az ilyen tésztás ételeket. De azt hiszem ezt mondtam már neked:)
VálaszTörlésAnikó egészen más mint sima tejfölösen, nekem nagyon ízlett!
VálaszTörlésEri ka finom is a gomba és már annyiféle változatban lehet elkészíteni.
Kati tudom én is "tészta imádó" vagyok nyitunk egy ilyen klubot is jó?:-))
Finom lehetett!! Ha nyittok tésztás (vagy gombás) klubot, én is belépek. Mindkettőt imádom :)!
VálaszTörlésÉn is belépnék ám abba a klubba! :) Éva, én ezt is szoktam tejfölösen enni. Imádom! :)
VálaszTörlésMaria nagyon finom volt! Számítok rád a klubban!:-)
VálaszTörlésNassoló Naplopó gyere itt a helyed. Tejfölt én is tettem bele nagyon finom volt!