Oldalak

2013. március 18., hétfő

Sajtos rúd

 Hozzávalók: 14 dkg. liszt, 14 dkg. margarin,  14 dkg. főtt, áttört burgonya, 14 dkg. reszelt sajt, só. tetejére 1 tojás, 5 dkg. reszelt sajt.
🌷
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrtam  a tésztát kinyújtottam majd  hajtogattam /alulról, felülről, jobbról balról / 5' pihenés után megismételtem a hajtogatást majd letakarva 1 órát pihentettem a tésztát. Ezután kinyújtottam  kb. 1/2 cm vastagra és derelyevágóval feldaraboltam . Tepsibe pakoltam megkentem a tojással és megszórtam sajttal. Előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem.
Ui:  Horváth Ilona szakácskönyvét  kb. 40 éve  forgatom és most  találtam erre a finom süteményre!
Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. Én meg egyenesen imádom a sós sajtos ropogtatni valókat. Ha készítek, pillanatok alatt elfogy, mintha nem is csináltam volna semmit. Ez is nagyon klassz :)!!

    VálaszTörlés
  2. Kati köszi!
    Maria sokszor vagyok úgy én is hogy kívánom különösen az édesség után! Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem! És nagyon jól néz ki a képen.!!!

    VálaszTörlés
  4. Hű,ezt kipróbálom!

    VálaszTörlés
  5. Tegnap pont maradt krumplim a főzésből, így ma megcsináltam én is ezt a sajtos rudat...:O))) Nagyon finom lett!!! Köszönöm a receptet!!!

    VálaszTörlés
  6. Eri ka köszi!
    Patrícia remélem ízleni fog? Egészségetekre!
    Timi nagyon örülök hogy kipróbáltad és még ízlett is! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  7. A blogkóstoló alkalmából ezt a receptet választottam tőled, nagyon ízletesek ezek a sajtos rudak, köszönöm szépen a receptet!

    VálaszTörlés
  8. Konyhavirtuóz üdvözöllek !Nagyon örülök hogy ízlett váljon egészségetekre!

    VálaszTörlés
  9. Szeretném megkérdezni,hogy kb mennyi leszabelőle?Nálunk imádják a sajtos rudat :-)

    VálaszTörlés
  10. Hágenné Varga Melinda üdvözöllek! Elég régen készítettem de szerintem kisebb tepsivel biztos mert általában fél adagból annyi szokott lenni:)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)