Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1 dl langyos tej, 1 ek. cukor, 2,5 dkg. élesztő, 15 dkg. margarin, 3 tojás, 1 üveg meggybefőtt, csipet só, 15 dkg. kókuszreszelék, 15 dkg. porcukor, 5 ek. baracklekvár.
🌸
Elkészítése: A cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet hozzátéve hagytam kelni. A lisztbe elmorzsoltam a margarint majd a tojások sárgáját tettem hozzá pici sót és a felfutott élesztőt. Összegyúrtam a tésztát és letakarva hagytam 1/2 órát kelni. A meggy levét lecsurgattam. A megkelt tésztát három felé vettem és egyenként tepsi méretre kinyújtottam majd megkentem a baracklekvárral és a tészta mk. hosszabbik oldalát kiraktam meggyel . Felgöngyöltem a tésztát a tészta közepe felé úgy hogy középen kis rést hagytam. Zsírozott tepsibe pakoltam majd a másik két tésztát is szintén így megcsináltam . A tojások fehérjét felvertem kemény habnak hozzátettem a cukrot és a kókusz reszeléket elkevertem és kanalanként pakoltam a tészta közepére. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Hagytam kihűlni és csak ezután szeleteltem fel. Nagyon finom !😋
Jó étvágyat kívánok !
Jaj de nagyon finom lehet! Mami túróval vagy mákkal készíti barack lekvárral...
VálaszTörlésKókusszal nyami!
Meghiszem, hogy finom ezzel a kókuszos habbal! Én macskaszem-nek ismerem, dióhabbal a közepén. Milyen rég nem sütöttem!
VálaszTörlésÉppen ma akadt a kezembe ez a recept, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar viszontlátom:-) Mutatós, ráadásul finom is lehet!
VálaszTörlésEzer éve készülök én is hasonlót sütni - finom.
VálaszTörlésFlóra finom volt, de a mákkal is szívesen megkóstolnám finom lehet.
VálaszTörlésHajniZoli örültem hogy kókusszal van a recept mert a dió annyira drága, pedig finom lehet azzal is.
Gerdi látod gondolatolvasó vagyok. Nagyon finom!
Gabriella akkor ne várjál sokáig!
VálaszTörlésKókuszosan még nem sütöttem, pedig nagyon guszta nálad, tényleg nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlés