Oldalak

2013. április 2., kedd

Vajas croissan

Többféle receptet találtam  a neten  végül ezen az oldalon találtat próbáltam ki   desszert.eu !
                                                                             

Hozzávalók:  35 dkg. liszt, 2,5 dkg. élesztő, 1 dl tej, 0,75 dkg. joghurt, mk. só, 1 ek. cukor, 1 db tojás.+  5 dkg. vaj  és 1 tojás a tészta lekenéséhez. /reszelt sajt /
Elkészítése:  Az élesztőt kevés langyos tejben pici cukorral megfuttattam, majd a liszthez tettem a többi hozzávalóval együtt és alaposan bedagasztottam. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután átgyúrtam a tésztát és 8 részre  szedtem . Egyenként  a tésztát kinyújtottam (kb. 18 cm átm.) majd megolvasztottam a vajat  és a tésztát  egymásra pakoltam úgy hogy egy tészta megkentem  rá a következő megkentem..  a nyolcadik tésztát nem kel megkenni. A hűtőbe tettem 2 órára.  Az idő letelte után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtottam  és 8 felé felcikkeztem .  Egyenként még kicsit lehet rajta nyújtani  majd a szélesebb végéről feltekertem  tepsibe pakoltam kicsit hagytam pihenni kb. 20' , megkentem tojással és megszórtam sajttal.  Előmelegített sütőban 200 fokon 25' sütöttem.
Ui: Ezt a tekerési technikát Limaránál láttam először most gyakorlatban próbáltam ki!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi lehet, és biztosan jó könnyed, réteges ezzel a formázással készítve! :)

    VálaszTörlés
  2. Éva, gyönyörűek lettek, ügyes vagy nagyon!!

    VálaszTörlés
  3. Sajnos nem írtad le, hogyan ízlett neked a végeredmény:( Én úgy sejtem, hogy nagyon finom lehetett. Évek óta halogatom a sütését, mert macerásnak találom, de egyszer rászánom magam:)

    VálaszTörlés
  4. Az 5 dkg vajat használtad a kenéshez? Nem volt túl kevés?

    VálaszTörlés
  5. Hankka köszi, nagyon finom én általában csak simán feltekertem a tésztákat akár kiflinek vagy bármilyen sütinek.Így talán lazább is tészta.
    Aleda köszönöm!
    janka kovács elnézést hogy nem írtam egy kicsit vártam hogy kihűljön, nem sokáig csak kicsit:-)) Nagyon-nagyon finom kivül ropogós belül puha. Tudod olyan amit szétlehet szedni réteges.Próbáld ki annyira nem macerás közben csinálhatsz mást: addig még keleszted vagy a hűtőben várakozik:-))
    Timi az 5 dkg olvasztott vaj a lapok kenéséhez elég volt. Ez a lap nem nagy,csak kb. 18 cm átmérőjü.

    VálaszTörlés
  6. Jó ötlet.....én is kipróbálom! Olyan jó, hogy nálad mindig találok valami finomságot amivel inspirálsz.......csak ha így folytatom lecserélhetem a ruhatáramat.

    VálaszTörlés
  7. Jól néznek ki a kiflijeid, mi is imádjuk a croissant, már elég rég sütöttem, jó hogy eszembe juttattad!

    VálaszTörlés
  8. Szépek lettek és biztosan finomak is. Ezt a tekerést kipróbálom:-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépek! ezt a technikát én is megjegyzem.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szépek lettek, ügyes vagy! :)
    A férjem már nagyon rég "eszi a fejem", hogy ő ilyen vajas croissant-ot szeretne, ha készítenék, csak az az igazság, hogy egy kicsit tartok a sok lap nyújtásától. Azt hiszem meggyőztél, és hamarosan én is elkészítem. :)

    VálaszTörlés
  11. Csilla Andi köszönöm nagyon finom!
    Nagymamis örülök hogy ihletet kapsz, érdemes kipróbálnod! Nem hiszem hogy annyira kalóriadús lenne hogy még a ruhatáradat is kikéne cserélned?:-)
    marisz57 köszönöm, annak én örülök ha eszedbe juttattam !
    HajniZoli köszönöm,nagyon finom! Érdemes kipróbálni!
    Márti köszönöm!
    Okki köszi! Ne mondjad már hogy ez neked gond lenne, az aki olyan bonyolúlt dolgokat megtud sütni annak gyerekjáték ez !:-)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)