Hozzávalók: 10 dkg. margarin, 15 dkg. liszt, 1 tk. kakukkfű, őrölt bors, mk.só, 1 dl tejföl, 1 felvert tojás fele.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrtam és 2 óra hosszára hűtőbe tettem. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrtam és a tésztát kettévettem. Egyenként kinyújtottam olyan széles csíkra amekkora a ropi nagysága és hosszúkás formára majd derelyevágóval feldaraboltam/ kicsit azért pörgettem a tésztán hogy inkább gömbölyű legyen mint cakkos/. Tepsibe raktam előmelegített sütőben 200 fokon 15' .
Jó étvágyat!
Finom lehet, holnapi kirțndulásra megfelel:)
VálaszTörlésMilyen finom ropit készítettél. :)
VálaszTörlésHű de kíváncsi lettem!!! Sokszor gondoltam már, hogy csinálok, de sosem fogtam bele... Én mindig sietek ha ennivalót készítek! Gyorsan összeütök valamit és már megyek is tovább a konyhából...
VálaszTörlésFinom lehetett!!
Hát ezt mi is szívesen ropogtatnánk :)
VálaszTörlésKakukkfüves? - Jól hangzik, még nem ettem sóssághoz ezt a fűszert! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet,és amint látom,egy-kettő elkészül!
VálaszTörlésMilyen jó kis ropogtatni valót sütöttél, tetszik :)
VálaszTörlésMost szárítottam meg egy nagy adag kakukkfüvet, inkább teakeverékbe szoktam elhasználni.
VálaszTörlésEz a ropi felkeltette az érdeklődésemet, finom lehet!
Hamarabb nyúlnék ilyen ropogtatni valóért, mint édes sütiért:-)
VálaszTörlésHorváth Emerencia nagyon finom, még el is készítheted a kirándulásra!
VálaszTörlésOkki köszi!
Flóra nagyon finom és könnyen elkészíthető, nem kell sokáig konyhában lenned hozzá!:-)
Viktória Bori elhiszem hogy hamar elfogyna nálatok ezért dupla adagból készítsél!
teller-cake finom, érdemes kipróbálni!
Márti finom és hamar elkészül az biztos.
janka kovács örülök hogy tetszik, köszi!
HajniZoli gyógyteába eddig még nem használtam de majd megnézem hogy mire használ! Ropiba finom!
Gerdi vagyok úgy néha én is, de mikor másnál látok habos sütit annyira megtudom kívánni!:-)