Oldalak

2013. június 4., kedd

Szilvalekváros rácsos / házi rétestésztával

                                                                               
Hozzávalók:  Házilag készített rétestésztám volt még a hűtőben és az  elmúlt évi szilvalekvárom utolsó  fél üvegét használtam fel hozzá, + 1 db tojás a kenéshez.
Elkészítése:  A  tésztát szobahőmérsékleten hagytam kiengedni mivel mélyhűtőben volt  majd kinyújtottam és egy 8 cm. átm. pohárral kiszaggattam . Rákanalaztam a lekvárt  ezután rácsoztam és egy felvert tojással megkentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Vaníliás porcukorral szórtam meg.
Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

  1. Jól néz ki! szívesen megennék egy párat:)

    VálaszTörlés
  2. Milyen jól néznek ki! :)Nagyon finom sütit készítettél. :)

    VálaszTörlés
  3. Hmmmmmmmmm, de szépségesek!!!

    VálaszTörlés
  4. De helyesek ezek a rácsos sütikék! :) Nekem nincs már szilvalekvárom, nyár végére tervezzük a nagy befőzést belőle, ha az idő és a termés is úgy akarja...

    VálaszTörlés
  5. De jól néz ki! Szeretem a kreativitásod!❤

    VálaszTörlés
  6. Hű annyi szilvám van a fagyóban! Azzal nem volna jó? Guszta!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ötletes, igazán mutatósak lettek, nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  8. Finom is a házi lekvár! Szépek lettek a rácsosaid :)

    VálaszTörlés
  9. Lányok-asszonyok köszönöm örülök hogy tetszik. Flóra szerintem a szilvát kevés vízzel tedd fel főni, pürésítsed ha elég sűrű nyugodtan csinálhatod azzal is.Olyan lesz mint egy gyümölcsszósz.

    VálaszTörlés
  10. Jujj, de guszták lettek! Szépen berácsoztad!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)