Hozzávalók:( a bögre amivel mértem:3 dl): 10 dkg. margarin, 1 bögre kristálycukor, 2 db tojás, 1 bögre őrölt mák /vagy dió, 1 bögre finomliszt, 1 bögre tej, 1 cs. sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj.Sárgabaracklekvár.
Elkészítése: Először a margarint kikevertem hozzátettem a cukrot együtt kevertem majd egyenként tettem hozzá a tojást és végül a többi hozzávalóval jól összekevertem. Kis tepsit/ 22,5x30 cm/ margarinnal kikentem liszttel megszórtam és beleöntöttem a tésztát. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon kb. 25' sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem hogy átsült-e. Hagytam kihűlni a tepsiben majd kiborítottam és lapjában kettévágtam sárgabaracklekvárral bőségesen megkentem ,tetejét pedig vaníliás porcukorral szórtam meg.
Ez nagzon jól hangzik:)
VálaszTörlésSzeretem a bögrés sütiket. Finomak is, hamar el is lehet készíteni.
VálaszTörlésJók ezek a gyors bögrés sütik!
VálaszTörlésKati köszi!
VálaszTörlésHajniZoli nekem is kedvencem és ezért szeretem amit felsoroltál!
Márti köszi!