Hozzávalók és elkészítése: Az érett paradicsomot megtisztítottam jól megmostam majd feldaraboltam egy fazékba. Úgy írja a könyv hogy össze kell nyomni , amit én most leturmixoltam. Feltettem főni 15'- re közben kevergettem. Az üvegeket forró vízbe mártottam majd tálcára pakoltam és szedőkanállal tölcséren keresztül betöltögettem a paradicsomlét. Átlátszó fóliát tettem az üvegre majd rácsavartam a kupakját. Az üvegeket pokróccal letakarva másnapig hagytam a meleg dunsztba.Másnap dekoráltam majd tettem a" pihenő helyükre" a polcra!:-)
Téli napokra!
A házi az igazi! :)
VálaszTörlésMi ki szoktuk paszírozni a héját, de biztos így is finom:)
VálaszTörlésMilyen gusztusos!!!!!nekem megint csak néhány szem paradicsom termett sajnos.:(
VálaszTörlésÚj helyem:http://www.regicsipke.blogspot.hu/
Ilyen módon még nem hallottam, én is passzírozom. De egy próbát megérne, mert ezt tényleg egysdzerű elkészíteni.
VálaszTörlésÉs ennyi?
VálaszTörlésSemmi sem kell bele? Nagyon szeretem és csodaszépek!
Egyszer volt kalandom 7 üveg paradicsomlé készítésével és fél órás életével.... jobb ha nem is beszélek róla...
Nekem éppen az tetszik,hogy nem kell passzírozni!
VálaszTörlésOkki szerintem is biztos finom lesz, jó édes paradicsomból készítettem!
VálaszTörlésKati mivel paszírozom nincs, így oldottam meg, de a tölcséren átment semmi darabos nem volt benne jó sűrű, biztos finom lesz.
Mammka köszi, szokott ez így lenni hogy egyik évben több van másikban kevesebb.Megnéztem az új blogodat is, a régire valamelyik nap nem tudtam megjegyzést írni.
marisz57 úgy voltam én is hogy egy próbát megér!
Emőke semmi nem kell hozzá csak a natúr paradicsom.
Márti hasonlóan gondoltam én is a dolgot!
Én holnap állok neki, azt hiszem hasonlóan fogok eljárni...:)
VálaszTörlésÉn is átpasszírozom. Így natúron soha nem tettem el, de annyi blogon láttam, hogy egy kis adagot ki fogok próbálni. Kevés sót és cukrot szoktam hozzáadni, meg zellerszárat, amit a végén kiveszek.
VálaszTörlésLilla Seffer meglátod milyen egyszerű és finom!
VálaszTörlésHajniZoli érdemes így is kipróbálni én semmit nem tettem hozzá utólag lehet ízesíteni mikor majd használom.