Hozzávalók: 1 db padlizsán, 30 dkg. darált hús, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 db tojás, 2 ek liszt, só, bors,olaj, bármilyen fűszerkeverék én most provancit használtam.
Elkészítése: A hagymát megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. 2 ek. olajat forrósítottam majd ebben megpirítottam a hagymát és hozzátettem a darált húst sóztam, borsoztam kevés vizet öntöttem rá először pároltam majd lesütöttem közben többször megkevertem. A padlizsánt vékonyan megtisztítottam majd 1/2 cm. szeletekre felkarikáztam enyhén sóztam, a fűszerkeverékkel megszórtam és kevés lisztben megforgattam majd hirtelen mindkét oldalát félig átsütöttem. Ezután jénai tálba pakoltam először a padlizsánt majd a darált húst felváltva és végül a tejfölt elkevertem a tojással és ráöntöttem a tetejére kicsit hústűvel megszurkáltam az egészet hogy a tejföl mindenhová jusson. Volt egy kis reszelt sajtom azt is rászórtam.
Forró sütőben 20'-ig sütöttem.
Jó étvágyat!
Éva, ez nagyon finom lehet, még nem próbáltam így készíteni a padlizsánt, de sorra kerítem:)
VálaszTörlésNagyon jó recept, imádom a padlizsánt minden formában!!!!!!!!
VálaszTörlésKati érdemes kipróbálnod én is most csináltam így először pedig amelyik szakácskönyvemből néztem jó régen megvan nagyon ízlik!
VálaszTörlésMagdi köszi, akkor próbáld ki finom nagyon!
Mivel a padlizsánt mindenképpen szeretjük, biztos bejönne nekünk is!
VálaszTörlésmarisz57 próbáld ki nagyon finom!
VálaszTörlés