Hozzávalók: (Mivel mostanában nem sok kenyér fogy nálunk ezért csak egy kis cipót készítettem és kipróbáltam hogy zsírral sütve milyen?) 35 dkg. liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 ek zsír, pici cukor, 1,5 tk. só, 1 dl natúr joghurt, vegyes mag/szezám és tökmag/.
🌻
Elkészítése: Kevés langyos vízben pici cukorral megkelesztettem az élesztőt ezután lisztbe öntöttem majd a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam /a zsírt meglangyosítva tettem a tésztához./ Letakarva hagytam duplájára megkelni majd átgyúrtam a tésztát. Most először próbáltam úgy sütni hogy kis torta /18 cm/ karimát tettem a tepsibe és abba tettem a tésztát kicsit hagytam még pihenni majd vízzel átkentem bevagdostam és maggal szórtam be a tetejét. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 25' sütöttem kivettem a sütőből és vízzel megspricceltem. /Mikor sütöttem a tepsi alá egy tálkába tettem vizet!/ Nagyon finom puha lett a kenyérként!
Jó étvágyat kívánok !
Szep unneplest, szep kis cipo:) Bocsi az ekezethianyert:)
VálaszTörlésÜgyes vagy, szép lett a kenyérkéd! :)
VálaszTörlésÉvám, nagyon jól néz ki ez a kenyérke:))
VálaszTörlésDe szép lett az ünnepi kenyered! Nagyon szépen, ügyesen feldíszítetted :)
VálaszTörlésKati köszönöm!
VálaszTörlésVicuska köszönöm!
Roza örülök hogy tetszik, köszi!
Katalin köszönöm!