Oldalak

2013. október 27., vasárnap

Szilvalekváros kuglóf

                                                                                   
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, csipet só, 5 dkg. olvasztott margarin, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl tej, 3 ek. cukor, 2 dkg. élesztő, 1 egész tojás, szilvalekvár.
Elkészítése:  Az élesztőből a tejből és a cukorból kovászt készítettem. A lisztet a sóval és a vaníliás cukorral elkevertem hozzáadtam a felfuttatott élesztőt a tojást és tésztává gyúrtam majd ezután  dolgoztam bele az olvasztott margarint. Langyos helyen kb. 25' pihentettem. Lisztezett deszkára borítottam  és kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtottam. Megkentem a szilvalekvárral és feltekertem. Körbefogtam vele a kuglófforma  közepét, megszurkáltam  és langyos helyen  még kelesztettem  1/2 órát. Ezután sütőbe tettem bekapcsoltam a sütőt és 180 fokon 50' sütöttem. Formában hagytam kihűlni majd kiborítottam tányérra  és vaníliás porcukorral szórtam be!
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Biztos finom is! :)

    VálaszTörlés
  2. Ötlete, nagyon mutatós lett :)

    VálaszTörlés
  3. Csigabige köszi nagyon finom!
    janka kovács köszi!
    Katalin köszönöm !

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehetett!! Olyan jó ötleteket találsz és valósítasz meg, hogy csak lesek.

    VálaszTörlés
  5. Szép lett, és igazán finom lehetett szilvalekvárral megtöltve. :)

    VálaszTörlés
  6. Ó, nagyon finom lehet a szilvalekvárral! Szépséges!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)