Hozzávalók:30 dkg. liszt, 2 dkg. élesztő, 2 ek. porcukor, 2,5 dkg. olvasztott margarin, 2 tojássárgája, csipet só, 1,5 dl langyos tej. 5 dkg. csoki, kókuszreszelék
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben a cukor felével kelesztettem majd a liszthez adtam a többi hozzávalóval együtt. Az olvasztott margarint a dagasztás végén szoktam beleönteni a tésztába és beledagasztani. A tésztát letakarva hagytam 3/4 órát, majd kiborítottam a nyújtódeszkára kicsit ellapítottam és kétféle formával kiszaggattam /egy nagyobb pohár és közepét egy kis pogácsa szaggatóval/ . Deszkán hagytam 15' pihenni majd olajat melegítettem és ebben sütöttem ki. Mint szoktam először fedővel sütöttem majd levettem a fedőt és megfordítottam a fánkot ekkor már csak fedő nélkül sütöm. Volt ünnepekről megmaradva kb. 5 dkg. étcsokoládém ezt gőz fölött 2 ek. olajjal megolvasztottam és ecsettel bekentem a fánkok tetejét majd kókuszreszelékkel szórtam be. Ebből a mennyiségből 12 db lett, a "meósom"/férjuram/ aki az első darabokat már megkóstolta közben nagyon elvolt ragadtatva a süteménytől.Azt mondta hogy "ez nagyon finom" !!
Jó étvágyat!
Ezt most szívesen elfogadnám vacsorára :-)
VálaszTörlésLegszívesebben leemelnék egyet a képről, a meósnak pedig teljesen igaza van. :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Fánkot még nem sütöttem sose, ki fogom próbálni hamarosan! :)
VálaszTörlésHát csodásan néznek ki, csakis finom lehet:)Erről jut eszembe, rég nem sütöttem fánkot:)
VálaszTörlésIgaza van a férjuradnak, ez tényleg nagyon finom :)
VálaszTörlésTe is fánkkal csábítasz? Nagyon tetszik a csokis-kókuszos máz, tesztelni kell!
VálaszTörlésÓ, ez nagyon finom, az biztos!
VálaszTörlésNagyon guszta, a gyerekkoromban evett fánkokra emlékeztet.
VálaszTörlésNagyon szép fánkot sütöttél! :)
VálaszTörlésKatalin szívesen megkínáltalak volna!
VálaszTörlésNea csak nyugodtan vegyél:)
Borso köszi, nem nagy ördöngösség, egyszer ki kell próbálni!
trollanyu köszi finom volt!
janka kovács azért is igaz mert neki nem szokása dícsérni azt szokta mondani hogy ha megette akkor az már csak jó lehet nem kell mondani is:) Pedig nekünk asszonyoknak jó ha dícsérik amit sütünk főzünk, igazam van?
Gerdi örülök hogy tetszik!
HajniZoli köszi!
Édeskonyha örülök hogy nosztalgiázhatsz a fánk láttán:) Az olyan jó sokszor!
Csigabige köszi!
Én nem kóstoltam ugyan, de így is egyetértek férjuraddal, nagyon finom! :) Már önmagában a fánk is, hát még a kókusszal szórt csokimázzal! :)
VálaszTörlés