Oldalak

2014. január 13., hétfő

Hagymalekvár házilag

Ennek a különlegességnek az elkészítése is azok közé tartozik, amit már régóta kiakartam próbálni. Eddig azért várakoztam mert balzsamecetet annyira nem használok de gondoltam megér egy próbát hogy  kevés alapanyaggal és sima gyenge ecettel elkészítsem:)
                                                                           
Hozzávalók: 2 db nagyobb vöröshagyma, 1 fakanál margarin, 3 ek. méz,  fél-fél mokkáskanál só, őrölt bors, rozmaring, csipet csípős paprika, 1 tk. ecet. 
🌻
Elkészítése: A vöröshagymát megpucoltam és vékony szeletekre fölvágtam. A margarint felmelegítettem rátettem a hagymát és folytonos keverés közben / lassú tűzön/ pároltam. Mikor már kezdett kicsit puhulni akkor tettem rá a mézet és ezzel   karamellizáltam . Ezután tettem hozzá  a fűszereket is még mindig keverve és a  legvégén  az ecetet. Kicsit hagytam hogy az ecet illata elillanjon majd levettem a tűzhelyről.
Ui: Azt nem tudom hogy mennyire lenne más ha balzsamecettel készítettem volna? de hogy így is finom az biztos! 
Hogy még  ízletesebb legyen az ételünk !

6 megjegyzés:

  1. Érdekes lehet ez a lekvár. Sok helyt láttam már, de még soha nem kóstoltam. Egyszer majd én is elkészítem. :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet, majd kipróbálom így is :)

    VálaszTörlés
  3. Az a lényeg, hogy finom!:) Ha az ember még sosem evett valamit és elkészíti a saját lehetőségei szerint, és az még ízlik is, akkor nyert ügye van!:)

    VálaszTörlés
  4. Okki én is sok helyen láttam ezért is készítettem el. Finom volt, rántott csirkeszárnyhoz ettem jó mohó voltam elég nehéz is lett a gyomrom tőle.
    Lilla Seffer örülök hogy tetszik!
    Roza nekem legalábbis nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  5. Mi is nagyon szeretjük a hagymalekvárt. Én eddig mindig balzsamecettel csináltam, mert süteményekhez is felhasználható. Gyümölcsös süteményeknélnagyon kellemes ízt ad a gyümölcsnek, valamint gyümölcssaláták is készíthetők balzsamecettel.

    VálaszTörlés
  6. marisz57 az igazság az hogy csak hallomásból tudom hogy eléggé drága a balzsamecet eddig még nem is kerestem a boltban.Viszont az olvastam hogy az almaecettel kiváltható ezért gondoltam hogy majd azt csinálok.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)