Hozzávalók: 2 db nagyobb vöröshagyma, 1 fakanál margarin, 3 ek. méz, fél-fél mokkáskanál só, őrölt bors, rozmaring, csipet csípős paprika, 1 tk. ecet.
🌻
Elkészítése: A vöröshagymát megpucoltam és vékony szeletekre fölvágtam. A margarint felmelegítettem rátettem a hagymát és folytonos keverés közben / lassú tűzön/ pároltam. Mikor már kezdett kicsit puhulni akkor tettem rá a mézet és ezzel karamellizáltam . Ezután tettem hozzá a fűszereket is még mindig keverve és a legvégén az ecetet. Kicsit hagytam hogy az ecet illata elillanjon majd levettem a tűzhelyről.Ui: Azt nem tudom hogy mennyire lenne más ha balzsamecettel készítettem volna? de hogy így is finom az biztos!
Hogy még ízletesebb legyen az ételünk !
Érdekes lehet ez a lekvár. Sok helyt láttam már, de még soha nem kóstoltam. Egyszer majd én is elkészítem. :)
VálaszTörlésJó ötlet, majd kipróbálom így is :)
VálaszTörlésAz a lényeg, hogy finom!:) Ha az ember még sosem evett valamit és elkészíti a saját lehetőségei szerint, és az még ízlik is, akkor nyert ügye van!:)
VálaszTörlésOkki én is sok helyen láttam ezért is készítettem el. Finom volt, rántott csirkeszárnyhoz ettem jó mohó voltam elég nehéz is lett a gyomrom tőle.
VálaszTörlésLilla Seffer örülök hogy tetszik!
Roza nekem legalábbis nagyon ízlett!
Mi is nagyon szeretjük a hagymalekvárt. Én eddig mindig balzsamecettel csináltam, mert süteményekhez is felhasználható. Gyümölcsös süteményeknélnagyon kellemes ízt ad a gyümölcsnek, valamint gyümölcssaláták is készíthetők balzsamecettel.
VálaszTörlésmarisz57 az igazság az hogy csak hallomásból tudom hogy eléggé drága a balzsamecet eddig még nem is kerestem a boltban.Viszont az olvastam hogy az almaecettel kiváltható ezért gondoltam hogy majd azt csinálok.
VálaszTörlés