Hozzávalók: tésztához: 11 ek. paradicsomlé, 11ek.olaj, 11 ek.kristálycukor, 40 dkg. liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna.krémhez: 6 púpozott evőkanál gríz, 1/2 liter tej, 20 dkg.vaj/ margarin, 8 ek. porcukor.
🍅
Elkészítése: tészta: A hozzávalókat egybe öntjük gyúrható tésztát kapunk, ha esetleg kemény paradicsomlével lazíthatjuk. 3 lapot sütünk tepsi hátán./hamar megsül/. krém: grízt a tejjel felfőzzük, kihűtjük, a porcukrot a margarinnal kikeverjük majd a kihűlt grízzel összevegyítjük. A kihűlt lapokat ezzel a krémmel megkenjük . A sütemény tetejét megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!
Éva, ha tudnád milyen rég tervezem megsütni ezt a sütit. Gyerekkoromba ettem utoljára, még nagynénim készítette, a recept is tőle van, hasonló ehhez. Most, hogy eszembe juttattad, azt hiszem Húsvétra megsütöm. :)
VálaszTörlésGuszta szeletkék! :)
Nagyon guszta! Még nem is hallottam ilyen sütiről :-)
VálaszTörlésMár másutt is láttam, de most határoztatott el, hogy ez pedig kipróbálandó! :)
VálaszTörlésMi a szösz... én még erről nem hallottam! De mivel a paradicsom amúgy is harmonizál a cukorral, miért ne? Guszta! :)
VálaszTörlésSoha nem hallottam ilyen sütiről, de tetszik amúgy!:-)
VálaszTörlésKipróbálós a recept és milyen szépek felszeletelve:))
VálaszTörlésÉvente egyszer-kétszer szoktam sütni, nagyon fincsi. Még lánykoromban tanultam egy idős nénitől. Jók ezek a régi receptek!
VálaszTörlésNagyon guszta szeletek! :) Eddig a grízes töltelékű sütik mindig bejöttek, biztosan nagyon finom ez a süti is! :)
VálaszTörlésMilyen érdekes ötlet paradicsomot használni! Ki kell próbálni! :o))
VálaszTörlésEz tényleg nagyon finom. Bár még nem sütöttem, de már kóstoltam. :)
VálaszTörlésHa Te tudnád milyen régóta keresem ezt a receptet! Egyszer ettem valahol,azóta is kerestem,köszi!!
VálaszTörlésDe érdekes...
VálaszTörlésOlyan szép szeletkéid vannak Éva.
Okki örülök ha tudtam segíteni ezzel a recepttel. Nekem nagyon ízlett! Eddig én még ilyenről nem is hallottam.
VálaszTörlésKatalin köszi!
marisz57 remélem neked is fog ízleni!
teller-cake az hogy nem hallottál ilyenről nem vagy egyedül, mert én is most ismertem meg!
Anikó örülök hogy tetszik!
Jámborné Budai Mónika örülök hogy tetszik, köszi!
HajniZoli akkor neked nem újdonság.Lehet ezekből a régi receptekből tanulni.
Hankka örülök hogy tetszik, a grízes krém nekem is kedvencem!
Timi érdemes mert nagyon jó!
Csilla örülök hogy tapasztaltad milyen finom!
Márti örülök hogy rátaláltál nálam:)
Gbriella köszi!
Gyrek koram ota minden nagy unnepkor meg van sutve. Nsgyon finom.
VálaszTörlésUnknown szerencsés vagy hogy régóta ismered, én csak most jöttem rá mennyire finom:)Köszi hogy mindezt megosztottad !
VálaszTörlésErdélyben nagyon gyakran elkeszitetik.....a krémbe citromlé és reszelék is mehet,úgy még pikánsabb az íz hatas
VálaszTörlésUnknown köszi hogy ezt megosztottad velünk. Szeretem a citrom ízét a sütikben biztos ez is nagyon finom !
VálaszTörlésGyerek korom óta ismerem,évente 2x 3x kérik a lányok,annyival különbözik az én receptem,hogy szalikálit használok, (Marosvásárhelyi születésű vagyok).
VálaszTörlésUnknown örülök hogy ismered a szalalkális tésztával talán még puhább lehet.
VálaszTörlés