Hozzávalók és elkészítése: Fagyasztott leveles tésztából készítettem/fél adagból 20 dkg./. Szobahőmérsékleten mikor már kiengedett, kinyújtottam és felszeleteltem négyszögre majd a tészta egyik felét bevagdaltam . A lekvárból rákanalaztam arra a részére ami egyben volt és a bevagdosott részét ráhajtottam. 1 tojást felvertem és megkentem a tésztát. Előmelegített sütőben 220 fokon sütöttem 20'. Mikor kihűlt teljesen 3 dkg. csokit megolvasztottam gőz fölött és rácsorgattam a süteményre.
Jó étvágyat!
Örülök, hogy ízlett!:-) A süti nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta lett a csokitól. Hasonlót és is szoktam sütni, csak egy réteg készre főzött pudingot teszek a lekvár alá. Málnalekváros-pudingos párnák címmel tettem fel :-)
VálaszTörlésNincs is jobb a gyümölcsdaraboktól hemzsegő lekvártól :) A leveles tészta nagyon jó szolgálatot tesz, én is mindig tartok itthon.
VálaszTörlésEgyszerű, gyors finomság. Egy időben gyakran sütöttem leveles tésztából, aztán elmaradt. Nem rég vettem újra, ideje lenne belőle készíteni valamit:-)
VálaszTörlésEgyszerű-nagyszerű kategória, finom! :)
VálaszTörlésEz aztán nagyon jól néz ki! Szamócalekvárt még nem kóstoltam, de fincsi lehet :)
VálaszTörlésAnikó köszönöm!
VálaszTörlésKatalin köszi, a puding biztos finom a lekvárral.
janka kovács általában nekem is van itthon és milyen praktikus is!
Gerdi a jó ebben a tésztában hogy bármikor lehet valami finomságot belőle készíteni.
Hankka köszi igazad van!
Csigabige köszi!
Csigabige minél előbb pótold a lemaradásodat mert nagyon finom!
VálaszTörlés