Hozzávalók: 10 db narancs, 1 kg. cukor, 3 liter víz.
Elkészítése: Héjastól felszeleteljük a jól megmosott narancsot, és széles szájú uborkás üvegbe tesszük. A cukrot három liter vízben felforraljuk, a narancsra öntjük még melegen, és az üveget hólyagpapírral kötjük le, amelyre vizes ruhát borítunk. Ha megindul az erjedés (zavarossá válik az ital), lefejtjük, majd lezárható üvegekben érleljük.
Ui:Nagyon kellemes ital lehet jól lehűtve! Ha elkészítem kancsóba töltöm ígérem!
Várjuk :-)
VálaszTörlésÓ!!!!Ilyen kancsónk és poharaink voltak gyerekkoromban.::)
VálaszTörlésKíváncsi leszek a színére majd. Vajon nem lesz a héjtól kesernyés? Majd számolj be:)
VálaszTörlésKatalin ha, elkészítem hozom:)
VálaszTörlésMamka nekem is onnan származik!
HajniZoli ha, elkészítem jelzem hogy milyen lett:)
Ilyet még nem is hallottam!
VálaszTörlésVárom a kész borról a besztámolót. :)