Hozzávalók /4 db-hoz/:
- 1,5 dl langyos víz
- 1 tk só
- 1 ek olaj
- 25 dkg liszt
- 1 mk cukor
- 1,5 dkg élesztő
Elkészítése: Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt hozzá tettem a cukrot egy evőkanál lisztet kevés ideig kelesztettem. Ezután a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam 40'. Ezután enyhén lisztes deszkán kissé átgyúrtam és négy részre vettem a tésztát gombócokat formáltam belőle. Letakarva pihentettem még 15' majd egyenként kinyújtottam 2-3 mm vastagra ismét pihentettem 15'. Előmelegítettem a sütőt a lapokat tepsibe pakoltam és 220 fokon 5-6' sütöttem. Finom lett bár a négyből kettő jött fel a másik kettő kicsit laposabb maradt, ízre nagyon finom !
Töltelék: Valami nagyon jót szerettem volna ezért ezt találtam ki: Vegyes csípős raguval töltve!
Hozzávalók és elkészítése: Előző nap beáztattam kb. 15 dkg. tarka babot. 1 fej vöröshagymát és 1 cikk fokhagymát megpucoltam apróra fölvágtam amit kevés forró olajban megdinszteltem. 25 dkg. darált húst hozzá tettem kevés borsot szórtam rá és együtt dinszteltem ezután tettem bele a babot és /húslevesből kivettem 1 sárgarépát , kevés zellert és fehérrépát amit apróra fölvágtam/ ezt is beletettem . Volt 1 zacskó mexicói fűszerkeverékem amit vízzel feloldottam és ráöntöttem készre főztem . Mikor elkészült ezzel töltöttem meg a pitát. Már nagyon régen készültem rá , sikerült olyan ízt kitalálnom ami nagyon finom lett!
Jó étvágyat kívánok !
De ügyes vagy, nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésMennyei lehet. Nagyon jól néz ki. :)
VálaszTörlésÓóóóóóóóó,Évikém,köszönöm,hogy elkészítetted ezt,olyan régen szerettem volna "ilyet tudni":-))))))))És milyen finomságok kandikálnak ki belőle;-)))
VálaszTörlésGrtulálok!
Nagyon szuper lett. Még jó, hogy éppen jóllaktam, különben biztos megrohamoznám ilyen későn is a hűtőt.
VálaszTörlésIsteni lehet! Ezt ki fogom próbálni valami vegás töltelékkel! Köszi!:)
VálaszTörlésKatalin örülök hogy tetszik, köszi!
VálaszTörlésÉvi köszi!
Emőke örülök hogy tetszik, próbáld ki nagyon finom. Ami nem jött fel az is elfogyott mert nagyon finom!
Édeskonyha köszi, örülök hogy ilyen hatással van rád ! Bizony, bizony későn már nem szabad nassolni:-)
Tiffanylda finom nagyon, nekem is volt az eszembe hogy majd zöldségekkel is elkészítem, bár azt csak én fogom enni az biztos:-)Egészségetekre!
Nagyon jól hangzik a pite és a ragu külön-külön is, hogy még együtt milyen finom lehetett! :)
VálaszTörlés